pannas atjaunoshana

..man ir pilniigi jauna chuguna panna,kas jau no pirmaas dienas visu pierauj pie virsmas(dibena :) ) ..kaa to labot..? (man taaaa gribas kartupeljus uzcept,lai tie nepaliktu pie pannas..)

gravieris (2010-01-08 12:09)      man ir tāda pati problēma.Nopirku citu...teflona pannu,bet čuguns tagad stāv zem izlietnes

kokote (2010-01-08 12:11)      ...čuguna panna parasti nav ar teflona pārklājumu, tā ka jālieto pietiekamā daudzumā taukvielas...tikai mana tāda domā, bet gaidi, ko spečuki sacīs..savukārt, ja pannai ir teflons un esi panu saskrāpējis (vai nu mazgājot ar ašķi vai lietojot metāla priekšmetus), tad tur nekā nevar darīt - raus klāt - faktiski panna izmetama...vēl jau arī uguns intensitāte nosaka piedegšanu..varbūt vienkārši nogriez mazāku liesminu, kad cep kartupeļus un pa brīžam arī tā kā apmaisi :))

kokote (2010-01-08 12:12)      gravieri, bet cepti kartupelīši ir tik forši ar tādu nedaudz kraukšķīgu garoziņu, uz teflona necik forši nesanāk :)) Bet es nekāda kulinārijas guru - tā ka tikai saku ko domāju, bet nevienu nevaru pamācīt

auuauu (2010-01-08 12:23)      :))Man izgāja tāpat kā Gravierim...nopirku teflona, bet čuguna izlikta šķūnī, varbūt kādreiz noderēs:))
kokote....taisnība, čuguna pannai ir cita kopšana, drīkst mazgāt tikkai ar ūdeni, pēc mazgāšanas jāietauko, bet tas viss nelīdzēja...:)))

auuauu (2010-01-08 12:24)      emsi...čuguna pannu nedrīskt mazgāt ar mazg. līdzekļiem !!!! Tikai ar karstu ūdeni!!

edora (2010-01-08 12:31)      Man arī bija tāda panna , nekādi padomi un darbības nelīdzēja piedabūt to kaut cik lietošanai derīgu ... meklē citu pannu , ja gribi ko cept ... ;)

Apolinaris (2010-01-08 12:32)      palasat inetā. imho jaunā čuguna pannā jāpakarsē eļļa kārtīgi. bet ir dzirdēts ka tie čuguni ir dažādi, dažiem klāt līp stipri mazāk. neko darīt, ja gribi veselīgi un garšīgi-jāberž.

Dzhokonda (2010-01-08 12:40)      Nopirku čuguna pannu, sākumā to izkarsēju pamatīgi bez taukvielām. Kad cepu-noteikti sakarsēju pannu un eļļu-tad klāt nerauj. Ja lieku uz vēsas pannas vai arī eļļa par maz-tad gan rauj klāt. Tomēr-tas štrunta teflons gan nepatīk...

disaster (2010-01-08 12:43)      čuguna panna ir jāiecep. ieber pannā rupjo sāli un riktīgi izkarsē - aptuveni 30-40 minūtes, tad ietauko ar eļļu vai taukiem.
nākamajā reizē vajadzētu būt visam kārtībā.
ja tad rauj klāt, tad panna būs nekvalitatīva trāpījusies.

Pele_chiibaa (2010-01-08 13:12)      nav nekvalitatīvas čuguna pannas, ir tikai tīsli lietotāji :)

dizāsters saka pareizi, ar ivenu ninas- kārtīgi izkarsē ar sāli, un jem CŪKĀDU un ieTauko un uzkarsē vēlreiz līdz gandrīz ka kūp, bet vēl nekūp. ļauj atdzist un tad tik jem un lieto cepšanai.
ČUGUNA PANNAI NEDER EĻĻA PIRMAJAI IETAUKOŠANAI, JO eļļa pie jau zemākas temperatūras sāk degt, tāpēc nevar gana labi izkarsēt kopā. tauki tik ātri nedeg, tāpēc smuki var izkarsēt kā nākas ;)

Pele_chiibaa (2010-01-08 15:14)      ne. pēc izkarsēšanas ar taukiem, jāļauj atdzist tai pannai un tad tik var ķerties pie cepšanas ;)

pēc cepšanas panna nav jāmazgā, ar lupatiņu izslauka vai sliktākajā gadījumā noskalo zem krāna un viss.

garaamejoshais (2010-01-08 16:02)      Labot var elementaari... Panjem rokaa pannu, atveezeejas, un pannu zhvidzina tieshi musornjikaa

silva40 (2010-01-08 18:46)      Nezinu kāda jums gadījusies panna, bet tās biezās melnās Baltkrievu veikalā ir ļoti labas, vienīgi pasmagas- čuguns taču;) Protams, katrai pannai patīk sava temperatūra, jāpiešaujas.
1)Uz čuguna pannas vispirms apcep cauraugušu cūciņu līdz sāk tecēt tauciņi, nevajag žēlot no sākuma, un tad tikai liek virsū kartupelīšus...un ...turpina
2)Arī pankūkas iznāk labās, jebkuras.
Lai veicas;))))

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu