Brilles neder

Īsumā stāsts tāds: pasūtīju jaunas brilles (ar hameleonu stikliem), pārbaudīja redzi, uztaisīja, rāmītis smuks, bet....
Brilles nevar nēsāt: līdzko uzlieku, reibst galva, pazaudējas orientācija, sāp acis.
Labas gribas un savas naudas mudināta aizčāpoju līdz konkrētajam briļļu veikalam un... uzzināju daudz ko jaunu.
Piemēram: vecajām brillēm esot nepareizs leņķis (pirmo reizi dzirdu, bet brilles valkāju vismaz gadus divus bez problēmām), varbūt man nederot neplāninātie stikli (hmm līdz šim derēja), nu bija daudz visādu argumentu. Vienīgais, ko man izdevās panākt - jā viņi ir ar mieru nomainīt uz lētākām lēcām vai man jāpiemaksā....
Otrais raunds: zvanu uz veselības inspekciju (patērētāji aizsūtīja), kas mani pārsūtīja uz optiķu un optometristu bierību. Diemžēl, izņemot telefona nr, kas neatbild, man nekādu citu kontaktu nav. Tie vienīgie veicot ekspertīzes.
Tagad sēžu un domāju. Vismaz 10 gadus nēsāju brilles - gan parastiem stikliem, gan saulenes, gan hameleoni ir bijuši, bet pirmo reizi ir šādas problēmas. Brilles nav lēts prieks, bet cik maksā ekspertīze, arī nav ne jausmas (ja nu es esmu trausla un tās patiešām ir manas subjektīvās izjūtas). Nekur jau nav teikts, ka brilles ir uztaisītas pareizas pēc recpetes, bet recepte ir auzās.
Un tā nu smukās brilles stāv, es staigāju apkārt un domāju, ko darīt...
Varbūt kādam ir pieredze, kā no šādas situācijas tikt laukā?

Ps. Konkrētā bode laikam izceļas ar savu neprofesinalitāti, jo pieregulēt brilles viņi tā arī neprata, ko par 2 jevrikiem perfekti izdarīja Oda optika (šī nav reklāma) bet arī tas neko nepalīdzēja. Nekad nezināsi, kādos suuuu esi iegrābies, pirms nepagaršosi :)

hefny      uzrakstimediķu ombutam. un , varbūt tur nav pret atstarošanu pārklājums/man teica, ka esot, bet neuztaisīja-bija briļliniekiem slinkums,vai ielika tās bezala dārgās lēcas,kas palika pāri: zināšanai 1 lēca ar plānināšanu,pārklājumiem,dzidrināšanu uc..maksāja 160ls!!!2x2!!=n rāmis/. tā.ka Latvijā katrs taisa biznesu-ne nepieciešamo preci-mantu! arī tā liderīgi strādā zobārsti,konkrēti miķelsone,ar kuru nman esot ātiesājas,kaut naudu pievāca......biju gan pie zobtehniķu ekspertīzes gan patērētāju aizstā´viba, bet dakterei tā nauda,par reālu man nederīgu-man nepiemērotu=nepareizu izgatavojumu-tas nu bija cirks.....pacianti reāli IR NEAIZSARGĀTI!JŪTU LĪDZI.
non-grata, acu ārsti-labie, ir arī mirstīgi,ai aiziet pensijā, slimo,izbrauc no valsts,nepraktizē uc.........tā,ka nav ko brīnīties,ka tik pašai tā nesanāk,ka pēkšņi paliec bes sava friziera,ginekologa,acu ārsta, terapeita,jurista uc konsultanta...

VecmeitaARrunci      Man reiz bija sajaukusi labaas acs stiklu ar kreisaas acs stiklu.Sajuutas bija taadas pasas,jo man ir lirla atskiriiba.saaku peetiit,kas par lietu un atradu -peec stikla biezuma.aizgaaju uz optiku un vini iozlaboja savu kluudu.

gribuBucju      Hefny reiz tādai greizo zobiņu dakterei Valmierā par mammucim uztaisīto greizo protēzīti, kas līda no mutes ārā, apsolīju uztaisīt Tādu antireklāmu visur kur vien var, ka neviens uz viņas poliklīnikas pusi vairs i neskatīsies. ( Biju ļoti nopietni nobriedusi arī savus solījumus izpildīt! Nu kā var vecu , slimu cilvēku šitā izcūkot.) Beigās viņi atveda mammucim uz mājām iepriekš samaksāto VISU naudiņu . ;)

gribuBucju      Man parīk Arsā Amerikas acu centra filiāles acu ārste , sieviete gados. Tik aizmirsu uzvārdu. ( ja interesē,tad uzraksti-mājās pameklēšu briļļu recepti) Uzmanīga, rūpīga, pieredzējusi. Pret katru klientu attieksme īpaša.
Es Tavā vietā aizietu pie viņas vizītē ar visām brillēm, un briļļu recepti lai apskatās kas par lietu.

Otilija    1 Patiesībā, ja nav acu slimības, tad mierīgi var iet arī pie kvalificēta optometrista. Biju pie optometrista optikā uz Stabu ielas. Viņi atbildot par to, ko viņu optometrists izraksta un ja būšot kādi sarežģījumi, tad mainīšot lēcas uz sava rēķina. Man viss super! :) Tas liels pluss atšķirībā no acu ārsta, kurš atrodas pavisam citur, ja kādas problēmas. Bet jā, kā jau te kāds ieminējās, izskatās, ka tur problēma ir briļļu lēcās, ne rāmī. Iespējams optometrists pārcenties ar cilindriem :) 2016-11-14

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu