Iepirkšanās īpatnības.

Ja cilvēkam ir pietiekoši daudz naudas, tad kā to tērē vīrietis un kā to tērē sieviete. Un kāpēc vienam otra pirkumi škiet nesaprātīgi?Kas būtu tas , kā jūs tērētu savu lieko naudu, vismaz sapņu līmenī...

raina1970    1 Detaļas mocim, ekipējums- ja nu kas dikti sakārojies. Ticami, ka - vel kāds mocis kopumā- vai nu braukšanai vai restaurācijai.. Mājokļa uzlabojumiem- ko nu vajadzētu.. Bez drebēm un apaviem ari neiztikt- tos arī, lai ir miers kādam laikam. Gramatas, un...dzijas un piederumus adīšanai. Vispār- dikti jau garš saraksts sanāca.

CoCoSan    5 Redz. Un atkal topiks kā liecība par to, ka katrs runā no sava zvanu torņa.
Jaunībā, kad pakaļas bija plikas un kabatās švilpoja vējš, tā arī bija, ka vajadzēja visu, daudz un uzreiz. Ar gariem gadiem pamazām apaudz ar mantu un tas izsalkums uz tērēšanu pāriet. Līdz ar ko nemaz tā droši galvot, ka tās sievietes ir trakākās tērētājas, - nevar. Tagad tā tērēšana tāda pragmātiska. Nekad grāmatas pirkumu vai friziera apmeklējumu neesmu uzskatījusi par eksluzīvu pasākumu. Bet ja jāpērk kas lielāks vai liels, tiek plānots ģimenes budžets. Nu tā kā pie cilvēkiem pienākas.
Nenu, tas jau neizslēdz reizi pa reizei kādu spontānu pirkumu, nu tur acīs lecoša akcijas cena vai pirkums stresa noņemšanai. 🤣

langstins    4 CoKo-pirkums stresa noņemšanai...
JAUNA TĒMA!

Kaskaade    2 Langstin? Tev tas kāds jaunums, ka sievietēm viens no pirmajiem stresa noņemšanas līdzekļiem ir iepirkšanās? 😅

Letija    3 Apģērbu veikali pilnīgas un galīgas šausmas uzdzen - nekad nav paticis, arī jaunībā ne. Nepatīk nekas no apģērba, kas ir masu produkcija, tādā nozīmē, ka rindiņā daudz vienādu kleitu.
Kurpju veikali - jau pieņemamāk. Audumu veikali patīk.
Bet vispār par naudas tērēšanu jāsaka, ka viss jau ir sagādāts dzīves laikā, un paliek tikai ikdienišķie tēriņi.
Vienmēr patikuši grāmatu veikali, bet atkal - kur to visu likt, ja iegādājas?! Tādēļ vairāk skatos nekā pērku.
Kultūras pasākumiem nav žēl.

Geisha  1 2 Kad vēl dzīvoju Lv patika skaisti ģērbties. Kurpes noteiki uz papēdīša. Te Vācijā visiem ir pilnīgi vienalga kas tev mugurā, kas uz galvas. Tagad mans ikdienas apģērbs ir krosenes un pufaika. Galvenais, lai ir silti un ērti.
Autiņam un degvielai man arī nevajag. Tā ir šefa galvasāpe. Atliek tikai samaksāt par voni un paēst.
Ceļot man gan patīk, bet sakarā ar to dolbano kroni sēdi mājās. Nu kur tad, lai tērē to naudu? Jākrāj. Gan jau rītdiena būs labāka un tad redzēs ko un kā.

Sigvarts60  3 3 Mani samulsināja termins - LIEKĀ NAUDA. Vai tiešām tāda pastāv, jeb esmu nepareizi audzināts. Nauda nekad nav lieka, naudas nevar būt daudz vai maz, naudai vienmēr ir konkrēta summa ar diviem cipariem aiz komata.
Vienmēr jānopērk visu, kas vitāli nepieciešams, un arī kaut ko no tā, ko gribas. Pārējais lai gaida savu kārtu - tas attiecas gan uz lietām, gan uz pāri palikušo naudu.

elsa      Lieka nauda nemēdz būt, ja pats sūrā darbā nopelni. Es pelnu konkrētiem mērķiem, tātad viņa nevar būt lieka. Patīk iepriecināt sev tuvos nedomājot, cik tas maksā. Pērku grāmatas, koncertus, ceļojumus un citas lietas, kuras uzskatu par sev nepieciešamām.

Starp_cituX    1 Pašlaik īsti nav kur tērēt, tāpēc sanāk, ka krāju:)

fargo    7 es saprotu kritiku, savā virzienā. bet!
man liekas, ir jāpieņem cilvēku raksturus un jāmēgina ar tiem dzīvot un iespējams pilnveidot. bet nedrīkst arī melot, izlikties. kas tev patīk, tātad tas tev patīk vai nepatīk. dzīvesveidā, seksā, uzskatos.
ja cilvēkam mēginās uzspiest, kā rezultāts var būt tas, ka cilvēku tu salauzīsi. iedomājies raksturu kā stikla vāzi. un tu vari pienākt ar āmuru un viņu sadauzīt! bet... ja tu iemīlējies sievietē vai tas ir vīrietis sievietei, tu vari sašķaidīt cilvēka raksturu, kas ir viņa visa būtība, ar labo un slikto.
man šķiet, ka cilvēkam pēc iespējas ir jāļauj būt, kas viņš/viņa ir.

Tessa  5 2 jus to nopietni? omg.

CoCoSan  2 5 Fargo, būtiskākā lieta attiecībās ir abpusēja pielāgošanās un augšana kopā, mācoties kā no savām, tā kopējām kļūdām. Nevar un nevajajag piedot, ne samierināties ne ar otra izšķērdību, ne ar skopuļa sīkstumu.

Nu palasot komentus, te visiem mājās nežēlīgās bibliotekas sapirktas, jo visi tādi grāmatmīļi, stīvs var palikt. Tik ne reiz nav ne atsauce uz izlasīto grāmatu bijusi, vai autoru vai citātu kādu.🤣👍

siikaa16  3 8 Man būtu lielāka dzīvojamā platība. Būtu divi lieli akvāriji, tā ap 300 litriem. Lielākajā istabā, stūrī būtu liels būris un tajā lielais papagailis. Protams, kādā mazākā istabā būtu mazie putni. Nu, nevaru es bez putniem.

baalzams  1 3 Ceļojumi.

fargo_pa  1   man ir draudzene, kurai mājas istabas centrā ir akvārija istaba. viņai labs vīrs un suņi un medniece.
viņai ir šis milzīgais akvārijs mājas centrā. tas ir izgaismots ar zilu gaismu, baltu. nu... tas izskātās kā no citas pasaules. koraļļi tur iekšā, neiedomājamas zivis.
darba tur ir daudz! izskatās lieliski, bet tos litrus ūdens pumpēt, viņai vīrs tos sūkņus saveda, koraļļus viņai sapirka.
es teikšu tā, garlaicīgi viņai nav. izskatās pasakaini.
tāpat, kā ar tiem veikaliem. "a tev to vajag?" tas tiešām ir labi, izskatās... tur mājas vidū okeāna zinvis, visi tie koraļļi. bet cik darba! un tad viņai ieviešas parazīti. un tie koraļļi sāk mirt, viss ir jāvāc ārā.
nu, ir tā un viss. izskatās labi, vai tev ir spēks to pavilt. jo tas ir finālā kā darbs uzturēt baseinu, akvāriju, māju, sīkie.
to var! vairumam čaļu to nevajag. viņiem gan ir savi pribambasi - iet mežā ziemā nakšņot un medīt. sīs vēlmes, kas nav vajadzības. varbūt labi, ka mūsu kultūra ir tāda, ka tas vispār ir iespējams cilvēkam izpausties dzīvē tādā veidā, ka ir iespējams iegūt piepildījumu ārējās izpausmēs.

es ticu, ja nav garīgā pamata, nekas to nevar dot, kas nav pašos pamatos. ja to spēj, var arī haizivis mājas vidū audzēt. tikai... man negribas to kritizēt. ir kā tas ir. kad cilvēkam ir pārdzīvojumi, mēs runājam par visu.

izratne lietu un parādību vērtībās rodas tikai salīdzinājumā ar vismazāko denomitatoru.
https://www.youtube.com/watch?v=0_RnlOWmZD4

Ita  5   Pie akvārija un papagaiļa piestāv grīdsega pie sienas un kāmis būrī.

Ita  5 1 es var´ komentēt? oyhoo. shēma-farmācijas firma lēti pārdod akcijas specifiskās organizācijās sastājušos valstu vadītājiem ar elastīgu morālo stāju-vladību uzdevums ir visiem līdzekļiem virzīt produktu noietu savu pabērnu/pavalstnieku vidū--ja produktam noiets liels-peļņa arī---akcionāriem tiek nolīgtā daļa

LaskovijMerzavec  1 1 Man pilnīgi vienalga, kā tiek tērēta liekā nauda.

Mavs_VivaForever      1. Ceļojumi
2. Visādi gadžeti daivingam
3. Visādi gadžeti burāšanai / kuģošanai

Te vēl prasās ailīte "biznesa attīstībai, jauni produkti, tehnoloģijas", bet tā mēdz būt gan pašā topā, gan zemāk. Atkarībā no situācijas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu