Problēmas ar iepirkšanos ārzemju interneta veikalos

Pirmoreizi , Latvijā dzīvodams, nolemu izdarit pirkumu ārzemju internetveikalā. Cik es saprotu, tad bāzējas tas veicis Anglijā, bet websaitam ir versijas bez maz vai visas Eiropas valodas un sūta viņi preci uz visurieni.
Vakar pa nakti beidzot biju nobriedis pirkumam ... Ka ajau rūdīts santīmpisējs papētīju ka ir piējami trīs iespējamie piegāžu veidi - un izvēlējo no visiem trim to vislētāko, un nez kāpec, kaut kādos dzēruma murgos izdomāju ka to Latvijas Pasts piegādas ka aparasti paciņas - iemetot pastkastītē pazoņojumu, lai es velkos uz pasta nodaļu pakaļ paciņai.
Bet šodien pār mani nāca lēnām apgaismība - kā ta laikam tomēr nu tas īsit nebūs gan ! :(
Latvijas internetā var atrast daudz atsauksksme ka cilvēki izvelejušies videji dārgu piegādes servisu (tā kā man paciņa tam plejerim ir pietiekoši maziņa - bet viņiem bija lielakas pakas - iespējams viņeim to trešo, lētako opciju nemaz nepiedāvāja ...) kur kaut kāds kurjers pieved uz norādītu adresi un dauzās, zvana pie durvīm , un tad vai nu pats vainenieks , vai kāds cits no tur mītošajiem parakstas un savāc paku.
Bet vienīgais ko atradu saitā aprakstā par manis izvēlēto piegades metodi , bija šiten tāds teksts :
===================
Budget delivery 10 working days

Our mail partnerwill deliver your order in 10 working days, from monday to friday (direct delivery to your letterbox).
====================

Tas man tagad būtu jāsparot tā - ka kurjers mēģinās to paciņu mana pastkastīte estūķjet iekšā ?! :O Kur tāda atvere ir, ka biezākas mantas par 1 cm vispā riekšā nevar dabūt ?!
ķau aizrakstīju viņu servisa emialam lai sīkak izskaidro ka aun kur tad īsti tā

Vucis (2010-02-23 21:07)      Sliktāk par standarta pasta sūtījumu nebūs. Apskatījos, ka tavam sūtījumam nav tracking, respektīvi, nevari izsekot, kur tas noteiktā brīdī atrodas. Tas ir kā KASKO tavam automobilim - labi, ja ir, bet, ja nav, tad atliek cerēt, ka nekas slikts negadīsies. Patiesībā pixmania ir normāls neta veikals un nedomāju, ka tik ilgi nāks. Normāli vajadzētu būt 10 dienās klāt.

Pēdējais sūtījums bija Parkway Drive T-krekls no NY. Ar standarta sūtījumu ceļoja šurp 7-8 nedēļas. Tad gan sāku meklēt, arī bez tracking.

techie (2010-02-24 00:28)      buus labi, ja nav kaktu kantoris, sliktaakais, kas var notikt - 2x aizbraux turp, shurp. gadaas, gan arii, ka shis tas pazuud vai brauc 2 meeneshus.

SoulCoil (2010-02-24 01:35)      Nu biedzot apstraade ir nonaakusi liidz galam un prece ir izsuutiita un uzrakstiitaa infa ljoti patiikami silda manu sirdi ! ;)
---
Carrier : DHL Global Mail
Date of dispatch : 23/02/2010
---
Laika tieshaam buushu drusku sanervozeejies par aatru shoreiz ... ;)

vulpes_albus (2010-02-24 01:41)      nure, spilgts piemeers, kaapeec nebuut santiimpiseejam.

NEVIENA e-veikalam NAV jaatskaitaas pirceejam par tematu- kas piegaadaa pakas. nu NAV taada likuma,kas lieprasiitu shaadas atskaites. taa ir e-veikala briiva izveele- dotaa budzeta ietvaros uzmekleet piegaadaataaju un taa ir e-veikala -piegaadaataaja kopvienoshanaas , atrefereeta liigumsaistiibaas, kas notiek, ja kaut kas notiek.

un santiimpiseejiem tur nav teikshanas.

kas attiecas uz veidlapu aizpildiishanu- santiimpiseejs nes atbildiibu par datu atbilstiibu tamos un sava moba esamiibu sasniedzamiibas zonaa.

visas pakas,kuras esmu suutiijusi uz lv, no aarzemeem, neatkariigi no taa- pastaa vai kaa citaadi, ir piegaadaatas ar kurjerfirmaam, jo taas visas ir bijushas daaargas un apdroshinaatas. kurjers vienmeer ir piezvaniijis, noprecizeejis datus uz pakas un vienojies par piegaades laiku. un nekad nav bijis savaadaak. nekas nav pazudis, ir suutiitas arii lielas un veertiigas mantas.

GarlaikotsLaucinieks (2010-02-24 10:06)      Sorry, komentus nelasīju, bet laukos pastniece mazas paciņas piegādā vai nu pastkastē, vai pieved klāt, ja nelien iekšā.

Lielākām paciņām (neviens nezina, pēc kāda principa to nosaka, iespējams, pēc svara, a var būt pēc kubatūras) tiek iemests uzaicinājums apmeklēt 15 km attālo pasta nodaļu, uz kurieni tiek tikai ar mašīnu :P

Mūsu pasts, salīdzinot ar pārējiem, strādā operatīvi un labi, tas nu ir fakC.

GarlaikotsLaucinieks (2010-02-24 10:11)      Un santīm***ana atmaksājas, ja kurjera pakalpojumi ir dārgāki par preces cenu :P

utji_butji (2010-02-24 10:45)      Jā, pāris reizes esmu atradusi ar "amazonā" pirktām lietām paciņas atstātas pie dzīvokļa durvīm . "Direct delivery to your letterbox" - pastniece sūtījumu atnes uz mājām. Taču tagad esmu brīdinājusi, ka, ja neviena nav mājās, lai nemet pie durvīm, bet sūta uzaicinājumu uz pastu.

dandy (2010-09-01 18:55)      visai daudz informācijas par iepirkšanos internetā var atrast http://www.busletak.lv. Nu vismaz par populārākajiem - Eastbay,eBay,Amazon, Overstock. Ir arī pat muitu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu