Kā izvēlēties labu nazi?

Gandrīz ar visu mājās tieku galā pati. Bet drausmīgi kaitina, ka nazis ātri paliek neass. Nazi neesmu asinājusi pati vienkārši principa pēc - to uzskatu par vīrieša pienākumu. Pret citiem "vīriešu" darbiem iebildumu īsti nav - tieku galā. Nemeklēšu tak vīrieti, lai tik būtu, kas nazi asina! :D Ir dzirdēts par nažiem, kuri it kā nav jāasina, esot asi visu laiku. Vai tam var ticēt?

siikaa16 (2015-10-26 00:40)      Nav slikti naži, bet ir nemākulīgi asinātāji. Naži ir jāmāk asināt, nepareiz darot tos var sabojāt. Pati asinu, nevienam savējos negribu uzticēt. Ir gan speciālais asināmais, gan galoda. Asāku ar galodu var uzasināt. Var būt maz griežu, bet reti sanāk asināt. Nesot šķēres asināt, esmu arī vienu reizi paņēmusi nažus līdzi. Onkuls neteica, ka sabojāti. Ir mednieki, kuri medību nažus paši neasina, bet uztic profesionālim asināt.

Rinkulis (2015-10-26 08:47)  1 2 1) Naži ir dažādi!
2) Labi naži nemaksā lēti!
3) Naža asmenim jābūt uztrītam noteiktā leņķī, lai as turētu asumu un neatgrieztos - ar pliku roku un galodu to izdarīt ir neiespējami.
4) Labs nažu asināmais stends nemaksā lēti (lai gan ir labi pakaļdarinājumi...)
5) Lētāk nazi aiznest uzasināt ir uz darbnīcu.

Fiskars nav vienīgais standarts nažu sektorā.
Paskaties zviedu EKA virtuves nažus... ;)

IzlozeLOZE (2015-10-26 15:21)      Man plāns fiskara filejnazis! It kā garš un šķita--ne visam labs, bet---citu nazi man nevajag! Der visam! Lietoju tikai to un gadiem nav jāasina!

juunijs6 (2015-10-26 15:29)      Man arī no veselas kaudzes to labo un dažādo nažu- lietojas tikai fiskars. Un ne speciāli. Vienkārši izrādījās labākais.

av2 (2015-10-28 08:09)      palasi amazon.com atsauksmes razzotaaj firmaam. Virtuves nazzus neesmu asinaajis jau gadus 15, kopss lietoju tikai labus nazzus.

Līdzīgi jautājumi
Labi virtuves nazi (22 atbildes)Kur nopirkt nazi sulu spiedei Zuravinka? (4 atbildes)Kada ir kabatas nazu legalitate? (8 atbildes)Davana - nazis (20 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu