Alkohola cena augs?

Vakar dzirdēju veikalā, ka pārdevēja savai draudzenei stāstīja, ka no 1.marta visam alkoholam cena būšot augšā, vīnam apmēram par 1.50 katrai pudelei cena augšot, bet katram alum pa 0.50 eur katra pudele klūšot dārgāka. Kaut kāds nodoklis laikam jauns sākšot darboties. Vai man šodien jāsteidz vīna krājumus papildināt?

neko (2018-02-28 12:09)  4   "Bet cik daudz no Jums zina kam tad šī nodokļu nauda ir paredzēta. Par ko tad mēs maksāsim vairāk?"
---
Tak sen zināms ka alkohola un tabakas akcīze pamatā aiziet sociālā budžeta caurumu aizbāšanai. Pensijas pabalsti utt. Bet demogrāfija konstanti pasliktinās.

Sula (2018-02-28 12:24)  4 3 Tā tiešām izklausās dziļi personiska provlēma. Atver kontu ziedojumiem...

labapa (2018-02-28 12:29)    5 Tad neko ir tomēr iemesls būt neapmierinātam, ja reiz naudiņa ko maksājam nesniedz nepieciešamo ieguvumu. mēs tad maksājam nekam. Vienkārši izmetīsim naudu kaut kam no kura neiegūs neviens kam mēs varētu vēlēties.
Varbūt par daudz savērpu. Bet uzskatu joprojām, ka visam apakša jābūt pamatojuma, nevar vienkārši kaut kādus ielāpus kaut kur uzlikt neatskaitoties. Un pamatojums, lai patēriņu samazināt vispāŗ neiederas. Tas nav arguments

Astronaute (2018-02-28 12:39)      Dienas Biznesā:
40% 1 litrs + 1,50 EUR
vīns + 0,15 EUR
alus 0,5 litri + 0,10 EUR
liķieri u.c.(15+22%) + 0,25 EUR par 0,75 pudeli (man gan liekas, ka tie ir 0,7)

lasminaxxl (2018-02-28 12:41)    5 Mani vairāk uztrauc elektrības cena , loti dārgi sanāk maksāt.

runcizs (2018-02-28 12:42)    3 Galvenais, lai cukuram cenu neceļ :D Šobrīd man pastāvīgie klienti pa 15 EUR/litrā produkciju rauj no rokām ārā. Jau divus gadus domāju, ka jāpalielina ražošanas jaudas, tad nu rādās, ka tas brīdis būs pienācis :D

valmierietis333 (2018-02-28 13:41)  1 1 Stāsts par to kā viena tante teica otrai , bet trešā pīli palaida !

Mani personīgi neuztrauc ne alkohola ,ne cigarešu cenu izmaiņas - manis pēc kaut tūkstoši par pudeli vai paciņu smēķu ...

Neredzu nekādu jēgu no šīm piesauktajām lietām , brīnos ,kā vispār kāds ko tādu spēj lietot!
Tad varbūt sāks cilvēki nedaudz veselīgāk dzīvot un nebūs tik bieži jātraucē ārsti !
- Saudzējiet aknas ,nieres ,plaušas ,nervus ,smadzenes - tie ir daudz dārgāki par korporāciju lēto žļuru!

Jāprot izklaidēties arī bez apreibināšanās ! Daudz tādu cilvēku ,kas brēks ,ka mirst nost no garlaicības , iedosi pudeli - pēkšņi dzīve rozā krāsās - viss fantastiski ... Atkarība !

Bet ,ja kādu baltrocīti tas ļoti uztrauc ,tad varbūt jāsāk pašam brūvēt no izejvielām - vismaz nedaudz veselīgāk sanāks - vismaz zināsi ,kas tur iekšā !

Ir daudz nopietnākas problēmas par ko jāceļ trauksme - tā pati elektrība , pārtika , degviela , nesodāmā mafija + no pirksta izzīstie nodokļi!

runcizs (2018-02-28 14:04)      Mani personīgi neuztrauc ne alkohola ,ne cigarešu cenu izmaiņas...
Redzi, alkohols un cigaretes ietilpst t.s. neelastīgo cenu preču kategorijās. Tobiš, neatkarīgi no cenas, dzērāji un pīpētāji tāpat pirks savas "narkotikas" - nevis tētis mazāk dzers, bet bērniņi mazāk ēdīs :D
Anketā neatradu Tavu nodarbošanos - ja sildi beņķi budžeta iestādē, Tev tiešām varētu būt poh... - gan jau Finanšu departaments asignējumu jums atvērs :D Bet, ja Tu, piemēram, cep pīrādziņus, tad tētis sīčiem pie Tevis pīrādziņus pirks mazāk...

Spodris (2018-02-28 14:16)      Tā ka dzeru tikai dārgos dzērienus, man tas eiro turp vai šurp, pie kājas

Alionushka (2018-02-28 14:25)    1 Te vispār ir kāds, kurš dzer parastus dzērienus parastam cilvēkam parastos daudzumos? Pašlaik izsaktās, ka te sanākuši tikai pilnīgi atturībnieki un aristokrāti, kuri neko švakāku par domperiņon, henesī vēsēopē un šivasrīgalu nebrūķē.

AivarsN (2018-02-28 15:04)      Tad jau uztraukumam nav pamata. Ja tie aristokrāti var atļauties maksāt vairāk,lai arī maksā. Alkonauti,kā pirkuši,tā arī turpinās pirkt nelegālo alkoholu un cigaretes,bet parastie cilvēki arvien vairāk sāks audzēt pārtiku, tabaku un gatavos alkoholu paši. Arī elektrības ražošana nav nekāda neiespējamā misija un elektroauto kļūst arvien populārāki. Kā māca tautas paruna,kas daudz grib,tas maz dabū.

DanaL (2018-02-28 15:11)    1 Nu nez, Solvitas, daudz tu te tādus, kas 1l 40 katru mēnesi diez vsi atradīsi.

Alionushka, kas ir parasts dzēriens parastā daudzumā?

Man, piemēram, tā ir viena liela krūze kafijas no rīta kāds litrs ūdens un vēl kāds puslitrs tējas.
Mēnesī vidēji kādas 2 glāzes (apt. 400 ml, lai konkrētāki glāžu apmēri) vīna, martīni.
Nu tāds mans parastais parasto dzērienu patēriņš. Un pat ja ļoti gribētos, daidz vairāk nevaru atļauties, jo bieži esmu pie stūres, tāpat kā daudzi citi šeit.

DanaL (2018-02-28 15:13)    1 Daudz vairāk mani uztrauc degvielas cenu kāpuma, jo tas gan ietekmē visus, arī kājāmgājējus.

elsa (2018-02-28 15:13)  2 2 Atkal starptautiska mēroga burbulis pacientei solvitas! Visu dzird, redz un saož. Pieaudzis cilvēks, bet nesaprot, cik var izdzert. Tak pērc kādu šmigu gribi. Jo dārgāka šmiga būs, jo mazāk nostrēbsi. Vai taisīsi pati. Kaut tam vajag laiku, bet pacientei tad nebūs laika ohujā izmist.

lambersexualis (2018-02-28 15:16)  1   Solvitas tant !!!!!

Vai tapec mes bedasim.................. njeee. mes dzersam cik jaudaasim !!!!

Ja ta pa nopietnam, ja tevi ta dikti tas alkogolisma problemas satrauc, ij veikalu ultraKjimiskas dzeramSljuras............naks tuvak rudenim, dod zinu............, brauc uz manam sentevu kokvilnas plantacijam, es tev iedalisu ogu krumus, ij lasi uz nebedu, spied tas suluas, ij raudze tos vincikus uz nebeedu..............

P.S. Mani jau priece ka tas cukurs pec saimniecibas dalas nostastiem ir stipri letaks palicis,

Cik tur ta darba, 10 kg cukura, 10 l udens, paris pacinjas rauga, ij noliec lai rugst kauc kur pie krasns.... vasara vel vienkarsak, izliec kauc kur saulite, apcubini ar kadu dekjiti lai karstuma neparspragst...................
ij gaidi, gaidi, gaidi, audzini sevi pacietibu ;-))))

P.S. Nju tur visadus "navarotus" "pribambasus" labakai garsai, tas jau nju katram inviduali taja senGudribas bragas raudzesana...............

Na zdorvje tovarisci...................

Tessa (2018-02-28 15:21)    3 14:25 viedoklis, nu nez, laikam, var saukt par atturibnieci -maz kas garsho, varbut kads šampanietis vai lambrusko, pashas viins arii velk vairak uz kko starp sidru un šampanieti, tas man ir rozā krasa. veikala viinus nepanesu (negazetu), garsho alus, bet ta pasha iemesla delj ar nevaru daudz izdzert. kokteilju neatziistu. stipros kkur ciemos varu izdzert ne vairak ka paris glaziites. majas davinatais stiprais gazhas virsu saldejumam.
smekjejusi nekad neesmu.
solvitasai par pofigistiem. tava tema bija par alkoholu,parlasi to. nebija runa par benziinu vai vel kko. un kas attiecas uz pofigismu, diez vai tu esi panakusi to, lai tava pagasta ljaudiim klajas vieglak dazhas jomas, jo tu esi pilsetas princese un klaiga tikai interneta :)
tapec sedi, attisties un kraj naudu alkohola iepirkshanai :)

elsa (2018-02-28 15:42)    4 Mani alkohols interesē. Sausie sarkanvīni jo īpaši, bet es netaisu globālu problēmu tur, kur viņas nav. Gribēšu iedzert, nopirkšu arī dārgāku. Vai taisīšu pati, ko pamazām apgūstu. Lētāk gan ir nopirkt bodē, nekā pašam kvalitatīvu uztaisīt ,jo ir tik daudz nianšu un visi pričendāļi ir dārgi.
Tessai bučaz! :DDD
Pacientei vajadzētu labu sarkanvīnu iedzert, citādiņ tāda makten uzvilkusies. Pati postē *uiņu (atvainojos), bet par atbildēm cepas´:D

derevnja10 (2018-02-28 16:29)    3 Tas nebūt nav pēdējais cenu kāpums, kas saistīts ar nodokļu palielināšanos. Tauta brauc prom. Nodokļu maksātāju paliek mazāk, bet izdevumi aug un aug. Kā tos kompensēt. Ne jau ar jaunām darba vietām, lai tās radītu ir jāstrādā, jādomā. Vienkāršāk ir pielikt pie cenām un viss. Tauta tāpat stāv klusu.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu