Cik maksā komunālie Rīgā? Interesē apmēram 2 vai 3 ist dzīvokļi?

Sludinājumos reti kurš norāda cik tad ir tie komunālie. Uzraksta tikai 350 eur +komunālie un apsardze. Pēc tam vēl izrādās, ka arī internets jāņem saimnieku ar neizdevīgu tarifu. Ja nav žēl padalieties ar info cik jums ir apmēram vasarā un cik ziemā

HONEY_APLE    8 Aukstums&co. Muļķim skaidrs, ka katrā mājā citādi. Autore taču aptaujā, cik katrs no jums maksā. Uzzinot to, orientēsies, kādu dzīvokli var atļauties. Varbūt tikai 1istabas ar krāsns apkuri. Un tas pareizi. Nevis kā daļa, noīrē dzīvokli un tad pēc dažiem mēnešiem, iekrājuši parādus, laižas prom, jo nav tik daudz naudas.
Vispirms ir jāzina, cik var atļauties par īri un komunālajiem maksāt un varbūt nemaz nav vērts no savas sādžas vai mazpilsētas līst Rīgā un strādāt tikai lai īri nosegtu.

Ezjule      Labdienei: Jā tas ir tikai par i-netu. Mēs tik maz skatāmies TV, ka nav jēgas makstāt TV abonēšanu. Lattelekom virszemes TV paku uz mēnesi pasūtu slimošanas laikā vai uz atvaļinājuma laiku.

Milda51      Varbūt var atrast dzīvokli ar autonomo gāzes apkuri.Man 50 kvadrātmetros izlīdzinātais maksājums par gāzi 41 eiro mēnesī, apkure un siltais ūdens. Māju apsaimniekojam paši- iedzīvotāju biedrība.

Torpedo    2 Nu, nezinu, kas vispār var atļauties Rīgā īrēt dzīvokli, ja uz virsu jāmaksā vēl saimnieka interese 400 EUR? Kas es vēl īrēju, uz virsu maksāju 30 EUR. Tas tā cilvēcīgi. Ja jau prasa 400 EUR uz virsu, tad daudz izdevīgāk to naudu maksāt bankai hipotekārā kredītā

MedMaasjuks    2 Milda51: Šķiet nākošo gadu jau mājsaimniecības lietotāji izies atvērtajā gāzes tirgū, tad individuālā gāzes apkure uz dzīvokli vairs nebūs tik lēta!

MedMaasjuks    1 Jāpiekrīt Torpedo. Ja man nebūtu dzīvokļa, tad ņemtu kredītā dzīvokli. Tā nauda ko iebāžat saimniekam kabatā 1-2 gadu laikā būtu pirmā iemaksa bankai par Savu dzīvokli.

Marija_Anna      Internets+TV = 12 eiro , dzīvoklis 120 - 180 , ekeltrība 17 , gāze ap 7

HONEY_APLE  2 5 Medmasjuks- aizej uz banku ar oficiālo algu 500 eiro un redzēsi, kādu kredītu tev iedos. Visā pasaulē cilvēki īrē, un viss kārtībā. Tikai pie mums domā, ka 3 istabu dzīvokli jāizīrē par 50 eiro.

Pidrilla    3 Ja var domāt par plaša dzīvokļa īri un par to maksāt 350(Īre)+~150(komunālie)=500 Eur, tad nevar alga būt tikai 500 Eur

Milda51    1 MedMaasjuks 22:17. Vismaz pēc skaitītāja patēriņu var redzēt un regulēt siltumu.

Torpedo  3   HONEY_APLE , nu, tad jau sanāk, ka jo trūcīgāk cilvēks pelna, jo vairāk viņš par to tiek spodīts, jo nevar maksāt par sava dzīvokļa izpirkšanu baknai, bet jāmaksā kādam tirliņam, kurš sasapņojies nopelnīt neadekvātu maksu uz savu hruščovku! Vsjo, balsoju par Saskaņu vai citiem siciķiem! Šitādu netaisnību.
Es nemaksātu privātajam blēdim vairāk par 50 EUR uz virsu! Jā prasa kkādas neadekvātas summas, tad lai dzīvo pats pa visiem saviem sapirkatajiem dzīvokļiem pats un maksā par tiem komunālos! Vēl noteikti valstij nodokļus vistacamāk, ka nemaz nemaksā, buržujs tāds! :(

Marija_Anna      Torpedo, pat īres dzīvokļu ar lielu cenu katastrofāli trūkst. Tā ka cenas turas. Ar vai bez nodevām Vidam.
Bet ja labi padomā, tad nekādu ūberplašo telpu cilvēkam jau nevajag.
Ja vien nav ģimene.
Tāpat visas aktivitātes notiek ārā ( svinības kafejnīcā , tikšanās ar draugien...)
Tas neattiecas uz māju. To gan vajadzētu plašāku, jo ārpilsētā ir cits dzīves veids. Bet arī , ne simtiem kv.metru.

Rodzerina      Es ireju Rigas rajona 2 istabu dzivokli,maksaju 200 +komunalie.Vasara tie mazakais bijis 60 eiro,ziema lielakais 120.Klat vel nak elektriba+gaze kopa 30 eiro,kas man jamaksa pat ja notereju 10 eiro,jo saimniekiem noslegts tas ligums,kur skatas pec pagajusa gada.Ta ka pagajuso gadu tereju vairak,tad sogad jaturpina maksat 30,kaut reali tereju mazak.
Vel klat 21 eiro internets ar kabeltv,tv neskatos,izmantoju tik internetu.
Ziema visi rekini sanak ap 400,kas ir lielaka dala algas,bet nu neko darit,kautkada cuhnja ar sauso tualeti ara es dzivot negribu.Un seit dzivoju darba del,jo lidz darbai 5 min.

edding      08:21
Bet torpedo domā, ka par čuhņā esošu, ar sauso tualeti ir jāmaksā tikpat cik par 3 istabu dzīvoklis ar visām ērtībām, tuvu darbavietai, galvaspilsētā. Kleitu noma ir bizness, bet mājokļa izīrēšanai ir jābūt labdarībai. Interesanti, kāpēc?
Par tēmu. Dzīvoju laukos, savā mājā, ūdens no akas-par velti, kanalizācija vietējā, tikai gāze, balons, elektrība un NĪN jāmaksā. Nu vēl TV, internets, bet uz 6 cilvēkiem sadalot daudz nesanāk.

MedMaasjuks    2 HONEY_APLE 2018-07-19 22:46
"Visā pasaulē cilvēki īrē, un viss kārtībā."-nejauc situāciju pie mums un citur bagātajās valstīs. Viss ir kārtībā, kamēr esi vēl salīdzinoši jauns un spēcīgs. Ja vari operatīvi pārcelties uz citu īres dzīvokli, kad dzīvokļa saimnieks stipri izmaina dzīvokļa īres cenu, vai vispār savu īpašumu pārdod.
Esmu atklausījusies reālus bēdu stāstus par cilvēkiem stipri gados, kuri vecumdienās vai veselības problēmu gadījumā paliek bez vienīgā jumta virs galvas. (Pensijas vai invalid. pabalsti Latvijā mazi), bērniem savi bērni jāstutē, vai citiem vispār bērni aizklīduši plašajā pasaulē. Tie (ar izņēmumiem, protams) maz ko spēj palīdzēt.

Mana pārliecība ir, ka katram jāsagādā Sava dzīvesvieta ( kaut ne visai liela) kamēr vēl ir spēka gadi.

Torpedo  2   nu, bļin, es nemaz nezināju, ka esmu potenciāli bagāts, ja man pieder 2-istabnieks centrā - varu to izīrēt par 400 EUR uz rokas, kas ir vairāk kā mana darba alga! Un es, muļķis, vēl visu laiku kā tāds muļķis gāju darbā! :D

edding    3 Torpeduška. Liepāja par 400 nevari, par 200 droši vien ka vari. Tad pats pārvācies uz čuhņu par 50 eirikiem, un skat, pribavka k pensii sanāks. Zinu, ka Maskavā, kuriem dzīvokļi labās vietās, tā dara.
Pie reizes izbaudīsi, kā iet ar īrniekiem, par ko, iespējams, pārvērtīs tavu tīro dzīvokli. Varbūt iekrās parādus par komunālajiem un skat, jau tiesu izpildītāji luncināsies ap tavu dzīvoklīti centrā. Vai aiztirsīs tā, ka sauksi firmu, lai iztīra, jo sapratīsi, ka bez profesionāļiem te neiztikt.

MedMaasjuks      Liepājā vasarā , peldēšanās sezonā pie jūras var arī dzīvokli izzīrēt pa 400 Eur mēnesī. Bet tas tikai vasarā, labā laikā.

Torpedo      Es kak raz esu tieši pie jūŗjas - vsjo, izīrēju un pārvācos uz dārza mājiņu!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu