Vai frizierim ir jāatstāj dzeramnauda?

Jau gadiem eju uz smalku frizētavu, administratores mani kaut kā sapāro ar vienu un to pašu frizieri, esmu ļoti apmierināts ar darbu. Pēc frizēšanas viņš mani pavada līdz administratorēm, kur uzzinu cenu, tad viņš atvadās no manis un dodas prom, es samaksāju un arī dodos prom.

Vai šajā procesā ir brīdis, kad es viņam varētu iedot dzeramnaudu (piem., piecīti), vai tas ir pieņemts un vai viņš uz to tā kā nedaudz cer? Man visu laiku liekas, ka es viņu nedaudz izmantoju un viņš saņem nedaudz par maz no manis. Slikta sajūta.

Es jau saprotu, ka šī nav īstā vide šādiem jautājumiem, bet varbūt te tomēr kāds iemaldās arī no labākām aprindām (vai kāds, kas ir ceļā uz tām).

coldlands    2 Vienalga kāds spec, bet ja es jutu jauku attieksmi, un darbs padarīts labi, es uzmetu prezentu uz ķepu.
Man vispār labāk mukt pa gabalu no jebkādiem tirgoņiem, jo ja šie smaida un smuki runa, es gatavs visu nopirkt.

Luusila  1 4 Varbūt te vēl blakustēma varētu būt par to, ka kāds māk iedot dzeramnaudu, dāvaniņu, pateicību jebkādā tās izpausmē pavisam dabīgi, bet kāds cits (varbūt arī autors) tā stomīsies un mocīsies, ka labāk nemaz nebūtu devis. Un neba aiz skopuma, bet neveiklības tādās lietās. :)

Reds  1 2 Sabučo kārtīgi un būs labi, ja vien tas nav vīrietis, ja tas ir vīrietis, prasi tai administratorei vai viņai liekas ka tev ir kaut kādas noslieces ka gadiem sūta pie vīriešiem. :D

Praksē ir tā ka , ja ej uz vienu salonu, tad tev būs pretī viens un tas pats meistars, tāpēc ka viņš zin labāk kādi tev mati un ko tu sagaidi no friziera, nevis mētājot tevi no viena pie otra. Vīriešiem vēl tā, ja tikai apgriezt , sievietēm tur var ritīgi visu sabojāt, vai arī katru reizi tāda taustīšanās sanāk, cik stipru ķīmiju tur var likt iekšā un tad rezultāts tāds pa pusei tikai.

vilx  2 3 Tessa- par šveicaru garderobē- nē. Pat filmās neesmu redzējis.

coldlands    2 11:51 tas ir šveicars, kas pilda arī garderobista pienākumus. Atver durvis un tad fiksi skrien uz kroga garderobi😂

LaskovijMerzavec    2 Kad frizierei maksaju uz rokas, tad devu cik prasīja. Tagad viņa strādā salonā un ir caur administrātori, tad 5 eur atstāju viņai uz plauktiņa.

/...ps neizteikšos, ko domāju, par frizieriem par 5eur par darbu..../

Jason    6 /...ps neizteikšos, ko domāju, par frizieriem par 5eur par darbu..../
Varbūt viņi to cenu liek atkarībā no matu daudzuma... :D

Cerinju_Peeteris    2 muusu gjimenes frizierei kas nu jau driizaak ir draux .. [padsmit gadu meegjina muus sakjemeet + mazpilseetas sindrooms] .. esam atljaavusji izmantot muusu frizuurbildes publiskajam portfolio .. mums driizaak piesjkjir atlaides nekaa teejas nauda jaadod .. uzsaucam reizeem kaadu dzeerienu krogu [ejam vienuviet] uz sveetkiem kaadu siiku prezentu .. [taa pieredze]
tostarp pat tad ja maxaaju [citaas frizeetavaas] pie adminja .. un darPs un attiexme apmierina vnmr atstaaju + teejas naudu .. apjomaa kas nau paarspiileets un/bet nepazemo sanjeemeeju ..

nazis    3 Jason
Laikam jau frizieri cenu liek atkarībā no matu daudzuma. Jo man mazāk matu paliek, jo vairāk prasa par apgriešanu. Laikam jau jūt, ka drīz to matu vispār nebūs, es pie viņiem vairs nenākšu un tad no manis neko noplēst nevarēs, tāpēc jāizmanto, kamēr vēl ir izdevība.

Tessa    5 vilx, es, laikam, nepreciizi/nepareizi izsacijos, varbut tadu amatu sauc par sulaini. Dienesta fraks, balti cimdi, ielaiž, panjem meteli, cilindru, cimdus.
kaut ka ta. Domaju, Juris teica par vinju. Tev žel piečuku cilindra ielikt? :D

fargo    5 mani frizē mana matu griešanas mašīna. darbs apmierinošs, cena ideāla. visi apmierinati. nekādu dzeramnaudu.

Mirdzina    1 Savas sajūtas jāapmierina! Atstāj !

Orchia  1 1 O, kāreiz pārnācu no frizētavas. Svēta lieta, katrreiz atstāju vai 5 vai 10eiro dzeramnaudā, atkarībā no tā, cik daudz jādara

Skudiss  2 4 Un cik tu atstāj apkopējai toletē, Rimi kasierei, autobusa šoferim, bibliotikārei ar brillēm. Moš viņi ir lohi un tāpēc netiek maksāts.

rokons    1 Tradīcijas ir tradīcijas. Viduseiropā 10 -15 % no cenas ASV 15-20%
Skandināvos gan mazāk esot tagad, bija kādreiz tā pat kā vidus un rietum Eiropā

multi    1 Nē, jo vairums frizieru, tā jau nepieklājīgi daudz ņem.

Felde  1 3 0709 ..no kurienes doma,ka daudz nnem? Tas atkarigs no apjoma,ko dara! Vai kadreiz aizdomajaties,cik tad tam meistaram paliek tiirais iennemums? -pasmadzennojiet-noskaitiet teplu iri,elektribu,udeni,materialus(apkakles,dvielli,salvetes,penuarur,to mazgasanu)-jaunu iegade.. dezinfekcijas lidzeklus,massinites(nav zem 100.-) sskkeres,arii filiersskkeres-maksaa simtos... Tas viss ir ieguldijums,kuru atpelna gados... Kursi,-maksas... Nodoklli.
Vai kads maz aizdomajas,cik daudz vajag,lai stradatu ar klientu? Plus,fiziski-pec katra sakopt,apkopeja darbs,uzturet tiribu.
-man jau patik spriedeleejumi par citu makiem.... :) Es vienmer un visur atstaju dzeramnaudu... nauda jalaizz apritee-tikai tad taa naak atpakal!!! Zzmogiem taas nekad nav!-un arii nebuus! :)

CoCoSan  1   Skudiss, tā tak katra cilvēka brīva izvēle kam, cik un ko atstāt. Mana nauda, ko gribu to daru. Apkopēja tOletē man personīgi neko nedara, viņa veic vispārēju darbu, arī bibliotekāre utml. Kad sadarbība izveidosies personīga, noteikti padomāšu par pateicību un tās formu.

Pilskungs  1 1 No jūsu izdarībām ir 1 solis līdz korupcijai !

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu