Tirdzniecības biznesa veicināšana/bremzēšana iedzīvotāju veselības labā?

*Valdība ir pieņēmusi lēmumu par Būvmateriālu un Sadzīves preču lielo veikalu slēgšanu sestdienās un svētdienās, kas sniegs lielāku iespēju cilvēkiem iepirkties mazajos veikalos,...kā rezultātā tiks ierobežota COVID vīrusa izplatība pandēmijas laikā.*
/ieskats ziņu mēdijos/

Ar šāda valdības lēmuma izsludināšanu, kurš būs zaudētājs un, kurš būs ieguvējs-

tirdzniecības bizness, pircējs un patērētājs, iedzīvotāju veselība un labklājība, valsts veselības nozare COVID vīrusa apkarošanā, VID, tauta kopumā ...vai arī valsts un ES ekonomika kā tuvākas, tā arī talākas nākotnes skatījumā?

Dārgie PA eksperti, lūdzu Jūsu viedokli!

DanaL  6 5 Piepe, tusēt gribošai kompānijai būs jāpaciešas līdz pandēmijas beigām, jo ietusējuši līdz noteiktām promilēm, cilvēki aizmirst ne vien par distancēšanos vai roku higiēnu, bet pat savu paša vārdu.
It kā jau štrunts par tiem tusētājiem, lai tak ātrāk aiziet pie tēviem, un kā teica tautu tēvs: meņše narodu, boļše kislorodu", bet viņi tak pie viena paķers līdzi arī savus tuviniekus, un tā jau ir problēma.
2020-11-15 00:05

Pazust  6 7 Sen jau šķiet, ka Rīgā vienīgā izklaide ir šopings. Ir 21 gadsimts, var iepirkties arī citās dienās un internetā, kāpēc jāpārspīlē? Normālās valstīs sen jau svētdienās tikai atsevišķi veikali strādā un saīsinātu darba laiku. Ir jāprot pielāgoties jauniem apstākļiem. Nu un vēl var sēdēt pie spoguļa Un vaimanāt par savām ataugušajām matu saknēm. 2020-11-15 00:17

uzplanaledus  4 6 Varētu padomāt, ka covids tikko sācies. Vismaz kosmētikas un mazgājamie līdzekļi man ir iepirkti kādam laikam. Var ataisīt youtubi un paskatīties, kā visu mājas apstākļos var darīt.
Būvmateriālus jau nu arī, kā veikali ciet, tā tieši tajā sestdienā un svētdienā vajag.
Labāk padomāt, kāpēc cilvēki nespēj nosēdēt savās mājās.
2020-11-15 00:22

jurks    3 Lai kà tur arī neštukotu, to kā būs tuvākajā nākotnē mēs piedzīvosim un redzēsim! Protams, bez radikālas pasaules uztveres un vērtību pārvērtēšanas būs neiztikt! Tāpēc jau laikus, lai nesanāk nopakaļus skriet, kā jau ierasts, bet būsim prātīgi un jau savlaicīgi izdarīsim secinājumus un darbības plānu ar pamatuzstādījumu- kā es varu būt noderīgs savam tuvākajam, vājākajam, pamestajam, gados vecajam un tt. Lai mēs spējam redzēt un dzirdēt palīgā saucēju un saucienu!!! Jo realitāte rādās būt skarba!!!!!!!!! 2020-11-15 00:50

jurks    3 uzplanaledus! Ir laks kad jāatklāj sevī visa vaida speciālistu lai varētu būt noderīgs sev un tuvākajam! Un par veikaliem ir tā, ka cilvēki tagad pastiprināti pirksies, jo lētās preces būs izpirktas un līdz ar to viss sadārdzināsies un naudas vērtība kritīsies, tāpēc cilvēki centīsies, daudz maz, tērēties ar leitderības komponenti, kautko remontēt, būvēt, iepirkt materiālus kamēr vēl ir iespēja! 2020-11-15 02:14

Elektrods  3 5 Daudziem cilvēkiem dzīves moto ir : " VISS, KAS NOTIEK, NOTIEK UZ LABU ! " .
Tagad kā reiz ir īstais brīdis atkal pasmīnēt par šī teiciena neliekuļotu sludināšanu.
Bet vispār atliek brīnīties par valdības aprobežotību - kā jau te minēja, jo īsāks darba laiks, jo lielāka burzma. Šķiet, ka ievēlēti ir prātā vājie, to pierāda gan šis lēmums, gan agrāk lemtais par 2 L alus pudeļu aizliegumu ( ja alkoholiķi strebs to surogātu no divām 1 L pudelēm, tad it kā viņi to darīs mazāk ) . Rodas iespaids, ka matemātika visiem Kariņiem un co. ir sveša lieta .

... PIEPE, Tu bez ķīmijas un kilograma špakteles tiešām esi tik neglīta, ja reiz tā uztrauc skaistumkopšanas salonu slēgšana ?
2020-11-15 07:32

DanaL  10 4 "...Manprāt, pandēmijas laikā cilvēkus nav jābaida ar nāvi, viņiem nav jāizjūt bailes citam no cita,...",
Ar nāvi neviens vēl nav baidījis, nav dzirdēts, ir aicinājumi būt atbildīgiem pret sevi un citiem, ļaujot mums pašiem izdarīt secinājumus par iespējamajām sekām.
Diemžēl aicinājumi ir izgāzušies, un jāķerās pie aizliegumiem un represijām, lai pasargātu sabiedrību no visādiem kenčiem, kuri pat skaidrā prātā drīzāk iebāzīs to masku jebkurā no sava ķermeņa atverēm, nevis uzliks uz sejas.
2020-11-15 07:35

Tessa  9 7 VECA_PIEPE jautājuma autora komentārs 0 0 uz to uzplanaledus viedoklis #00:22

nopietni?!! /paliek marliiti apakša/
nu piepe, nu moins. tu ta ka man viena zinama ledija, kura komentara par aizvertam nagu pucešanas točkam uzrakstija: Istas damas taisa manikiru pašas!! (skaidrs, ka parejas ir neiistas, da ij bog s nimi)
kapec jametas galeiibas? kapec sieviete slikti izskatiisies, ja neies krutos salonos maset un staipiit ģimi un kapec tu iedomajies, ka ja Drogas nopirks matu krasu, obligati mati bus sabojati? Dumiibas varbut nevajag, tomer, runat un raspaļcovku jaieliek kabatiņa? Pardon mi nebus un žel, ka es par pandemiju neko neesmu uzrakstiijusi, aga. Izabella vnk.
2020-11-15 07:37

Vaukskis  4 8 VECA_PIEPE, es domāju, ka tām sievietēm, kuras uzskata, ka zināmā vecumā viņām vajag produktus iegādāties tikai specializētās tirdzniecības vietās un laikam jau kvalitatīvākus nekā citviet, ir mazvērtības kompleksi. Pašas sev uzstāda robežas. Kāpēc gan nepalūkoties tām pāri un nepadzīvot citādāk, pamēģināt kaut ko mainīt dzīvē? Vēsturiski ne vienmēr cilvēkiem ir bijuši pieejami specializēti skaistumkopšanas produkti, kosmetologa pakalpojumi, bet vai tad agrāk sievietes izskatījās atbaidoši un nepatika vīriešiem, ja tur tās bailes? Grūti teikt, bet man tomēr šķiet, ka nē, tik traki nebija! Derētu drusciņ vairāk pašpārliecinātības, mazāk uzmanības veltīšanas izskatam pamācīties no vīriešiem, kuri, manuprāt, ļoti bieži uzskata, ka viņi tāpat ir pietiekami glīti, lai vēl kā īpaši par sevi ārēji rūpētos. Vismaz es tā par sevi domāju, lai gan, protams, esmu jaunāks nekā vairākums no citiem komentētājiem.. . 2020-11-15 08:11

DanaL  6 4 Neesmu pārliecināta, ka es pat Piepes vecumā lauzīšu rokas izmisumā, ja uz laiku aizvērs skaistumkopšanas salonus, un kādus dārgākas kosmētikas veikalus. Tagad internetā pieejams jebkurš brends, pērc uz nebēdu un nelien pūlī. Tad nebūs jāuztraucas arī par to, ka mati pārauguši vai nagi nelakoti. 2020-11-15 08:25

Tessa  10 3 netelo muļķi, jo sava viedoklii tu nosauci parejas par nesapratiigi domajošam, tavs citats. par bezrupiigam, par smiekliigam, sevi necienošam, nepieklajiigam:
(c)atļauties tādu bezrūpību, (c)ir nesmukuma lieta- lētums izskatā konkretā vecumā ir smieklīgs, kas ir gan tā nepieklājība pret sevi, gan arī sevis necienīšana, (c)
jo es esmu parliecinata, ka vairakums no mums apmekle frizieri ne katru reizi, kad velas piekrasot saknes, un kosmetologu, kad velas uzlikt kadu masku, citadi Drogas sen izputetu.
nu gan arii es redzu, ka Piepe neatbild par bazaru. fuj, Piepe, fuj.
2020-11-15 08:29

edding  6 8 Cilvēks gribēja caur puķēm pavēstīt, ka apmeklē tikai dārgus kosmetologus un matus krāso ar Drogās nepieejamām krāsām, bet jūs ņēmāt un visu sabojājāt. Nu fuj!
Atbilde uz jautājienu- zaudējis būs tirgotājs, jo tauta pirks mazāk, vinnētājs patērētājs, ietaupīs naudu.
2020-11-15 08:45

ube  4 6 Nu re, kā ierobežojumi skar paša intereses, tā uzreiz histērija. Vieniem tie ir krogi, otriem lielveikali, trešiem skaistumsaloni. :) Neko darīt, jāiemācās iztikt bez tiem, jāpielāgojas. 2020-11-15 09:01

Drole  4 1 Nav nekaadas pandeemijas

Ir vilki un ir aitas.

https://pbs.twimg.com/media/Emstqj1XMAIbv6n?format=png&name=small

https://youtu.be/JaF-fq2Zn7I?t=250

https://youtu.be/VHRkkeecg7c
2020-11-15 10:30

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu