Tirdzniecības biznesa veicināšana/bremzēšana iedzīvotāju veselības labā?

*Valdība ir pieņēmusi lēmumu par Būvmateriālu un Sadzīves preču lielo veikalu slēgšanu sestdienās un svētdienās, kas sniegs lielāku iespēju cilvēkiem iepirkties mazajos veikalos,...kā rezultātā tiks ierobežota COVID vīrusa izplatība pandēmijas laikā.*
/ieskats ziņu mēdijos/

Ar šāda valdības lēmuma izsludināšanu, kurš būs zaudētājs un, kurš būs ieguvējs-

tirdzniecības bizness, pircējs un patērētājs, iedzīvotāju veselība un labklājība, valsts veselības nozare COVID vīrusa apkarošanā, VID, tauta kopumā ...vai arī valsts un ES ekonomika kā tuvākas, tā arī talākas nākotnes skatījumā?

Dārgie PA eksperti, lūdzu Jūsu viedokli!

Tessa  8 4 Aivaru jau toreiz čipoja. padomiju laikos izņemuma veida čipu ievadija, taisot mantu. ne visiem!! tikai tiem, par kuriem točna zinaja, ka nemerces udenii. rezultata čipotiem atveras čakras un trešas acas. Vedu gudriibas dzen nepielaut 5G un masonu virsvadiibu. Viņi vel nezin, kur ir tamplijeru zelts tikai tapec, ka nenesa foliju cepurites, kapec tads kutrums un nolaidiiba, to vel zinatnieki nav atklajuši. 2020-11-15 20:35

uzplanaledus    6 Lielajās pilsētās ir lielāks cilvēku blīvums. Sabiedriskajā transportā ir cilvēks pie cilvēka. Darba vietās arī ne vienmēr iespējams ievērot distanci. Var jau staigāt pa savu lauku sētu un dziedāt: covida nav, covida nav. Tikai nedaudzās vietās tā maska ir jālieto. Tas nav sarežģīti. 2020-11-15 20:58

LaskovijMerzavec  1 6 Čips pakaļā vai G-punktā vai kkur citur un visa šitā diskusija - nav ne graša vērta, jo nekādi nepalīdzēs kaimiņa meitai (30. gadi) kura jau ir divas nedēļas slimnīcā ar neekstējošu COvid-19 vīrusu.

Un ne ne arī tukšcaureja par masku veltīgumu, parazītiem, āriešiem... un memory ūdens arī nelīdz..
2020-11-15 21:52

Gretta    2 Grūti tām sievietēm, kas pašas neko nemāk :( 2020-11-15 22:22

AivarsN  4 5 Tumšiem, reliģioziem ļautiņiem, nekāds ārsta vai pat zinātnieka viedoklis nepalīdzēs atbrīvoties no savas stingrās, reliģiskās pārliecības.
Pilsētas gaisā jau tā ir 10 reizes mazāk negatīvi lādēto jonu, kā dabā. Tie ir vitāli nepieciešami veselības uzturēšanai un imūnsistēmas darbībai. Sabiedriskajā transportā, pārblīvētās telpās un pat ielas burzmā, kur jau tā šo jonu koncentrācija ir kritiski zema, piepuņķotā un baktēriju pilnā lupata sejai priekšā, ne tikai nepasargā no vīrusa, bet ir īsts nāves rīks. Un ja vēl tā tiek uzlikta un kārtota ar netīrām rokām, starp lietošanas reizēm iebāzta kabatā. Tieši tāpēc tikai lielajās pilsētās slimo un smagi, atsevišķos gadījumos pat letāls iznākums. Laucinieki tāpat daudzi brauc uz pilsētu strādāt, viņu bērni mācās pilsētās, tāpēc ar vīrusu sastopās pilnīgi visi Latvijas iedzīvotāji. Taču svaigs gaiss un spēcīga imūnsistēma pasargā no jeb kuras saaukstēšanās slimības, vai arī tā tiek pārslimota ļoti vieglā formā. Tie, kuri šo lokdaunu organizē, ļoti labi to visu zina. Tikai tāpēc liek valkāt maskas un visu dezinficēt. Taču arī dezinfekcijas līdzekļi var saturēt pat ļoti indīgas vielas, kuras ne tikai iznīcina dabīgo aizsargbarjeru uz ādas, bet ļoti negatīvi iedarbojas uz plaušām. Saindēšanās simptomi līdzinās Covid19 simptomiem un protams padara smagāku saslimšanas gaitu. Zinātnieki, ārsti, juristi, vismaz no 35 valstīm apvienojušies, lai cīnītos pret šo kovidteroru. Tikai mafijai piederošo masu dezinformācijas līdzekļu apstrādātos ļautiņus, jau kaut kādu tur štrunta zinātņu doktoru viedoklis, nekādi iespaidot nevar. Viņi savā kovidreliģijā ir nelokāmi un nepacietīgi gaida, kad mīļā valdība sagādās vakcīnas un čipus. Laikam jau tiešām, sabiedrībā reizēm ir nepieciešama dabīgā atlase.
2020-11-16 09:41

AivarsN  2 3 Es jau rakstīju, ka nelietoju ne lupatu, ne masku. Tā ir tikai statistika, ka pat līdz 99% cilvēku, masku lieto nepareizi. Pavēro cilvēkus no malas un pārliecināsies pati. Tātad, masku drīkst uzlikt tikai izņemot to no sterila iepakojuma, ar dezinficētām rokām. Gaidot savējos, kad beigs iepirkties, labu brīdi vēroju cilvēkus pie Rimi ieejas. Tikai retajam ir jau uzlikta maska, kad tuvojas veikalam. Lielākā daļa to pie ieejas izvelk no kabatas, bet iznākot no veikala, tūlīt rauj nost, lai dabūtu svaigu gaisu ieelpot. Rezultātā, inficēšanās iespējas lietojot masku ir daudz lielākas, nekā bez tās. Un ja vēl tā maska, pat pareizi lietojot, spētu no vīrusa aizsargāt. Tik blīvā ļaužu koncentrācijā, kā dažos sabiedriskajos transporta līdzekļos, veikalos, daudzviet arī uz ielas, pat vislabākais respirators nespēs aizsargāt, kur nu vēl maska. Piedevām, sasmakušais gaiss un uzkrājušies mikrobi, ko atkārtoti ieelpo masku valkātāji, visu vēl vairāk pasliktina. Tieši tāpēc tās maskas liek valkāt, lai samazinātu iedzīvotāju skaitu, nevis lai pasargātu tos no saslimšanas. Kad vienreiz pieleks, kam kalpo un kādus mērķus cenšas realizēt valstu valdības? Ja pats tajā bandā ir iesaistīts un no tā pārtiek, tad jau gan jautājumi lieki. 2020-11-16 11:42

Bazhix  2 3 Piedevām, sasmakušais gaiss un uzkrājušies mikrobi, ko atkārtoti ieelpo masku valkātāji, visu vēl vairāk pasliktina.
‐--------------------------------------
Kā tieši atkārtoti ieelpotie mikrobi visu pasliktina? :) Kļūst lielāki un indīgāki, jo nepatīk tāds "iekšā, ārā, iekšā, ārā"? :D
Un kas, Aivar, ir sliktāk? Cīņa ar mikrobiem Tavā paša mutē, kur siekalas jau zin ko darīt, vai tos mikrobus izdalīt kādiem 20 citiem? Es jau teiktu, ka viens beigts Aivars ir mazāks ļaunums nekā beigti 20 nepazīstami cilvēki.. :)
2020-11-16 13:34

Tessa  8 3 Aivars tiešam iet sviesta. nu ko, šis bus pirmais pandemijas upuris pec savas glupiibas. 2020-11-16 14:51

hjuumans  4 4 kā rakstīju iepriekš - masku nenēsāšu. un tas tagad ir principa jautājums.
atspoguļošu trīs aspektus, pamatojot manis rakstīto nostāju.
viens - viņi nezina. ne tad, ne tagad.
otrs - "kaut kas jādara". tā nestrādā nekas. iracionāli aizliegumi nav domāti slimības ierobežošanai. tie ir reflektori, tie nāk tikai tāpēc, ka "tā tagad dara visi".
trešais - es neesmu un nedošu nevienam ne pulcēšanās, ne pārvietošanās brīvību. vienalga, kādu iemeslu dēļ. ar vienu piebildi - kamēr zemē nav karš.

kā komentārs.
un atkal, sadalu tris daļās.
es nevienu neapdraudu un mani jūs neapdraudat. izturēšanās pret saviem līdzpilsoņiem kā lapseņu pūzni nemazina neko.
bizness, kas tiks nogremdēts, ierednim, kas to gremdē, nemaksā neko.
ne es, ne viens cits, cik man zināms, nav deleģējis nevienam noteikt ierobežojumus cilvēku pamatbrīvībām.

lai es komentētu saturīgi katru savu nostājas punktu, tas ņems vairāk, kā man ir iespēja to pamatot.
es biju viens no pirmajiem, kas reaģēja uz briesmām. vienalga, vai par mani smīn, vai ne. tagad? atkal ir tas pats.
2020-11-16 16:34

edding  2 3 "Būvmateriālu un Sadzīves preču lielo veikalu slēgšanu sestdienās un svētdienās,"- nu kas tur briesmīgs? Var iepirkties darba dienās. Kāpēc tevi uztrauc būvmateriāli? Tu taču krāsotāja biji kad Xobarovskā strādāji. Tas bija pirms 40 gadiem. Sen.

PS. Piep, lasīji, tava vis vis vis gudrākā un vis pielūgtākā saka, ka tev vajadzētu likvidēties no OHOja un tad atdzimt. Bet kā tu jaunā anketā ieliksi šo savu 20 gadus "svaigo" bildi? Tev viņa kaut kur ir saglabāta, jeb liksi svaigu pašiņu ar neprofesionālu krāsu krāsotiem matiem, bez kosmetologa apmeklējuma, bez profesionāla grimma utt?
2020-11-16 18:50

Fanfara      L.Evita smaids 2020-11-16 19:47

Jurij__1962  2 3 "pandemija" nebeigsies kāmēr nebūs sasniegti tās mērķi , 999 no 1000 tic ka par viņiem "rūpējas" slēdzot, piemēram viņu darba vietas un liekot valkāt lupatas sējā - nabagi cilvēki ! 2020-11-16 21:49

AivarsN  3 4 Bazhiks. Varbūt pamēģini auto izpūtēju savienot ar gaisa filtru, lai sāktu saprast, kāpēc nav labi atkārtoti ieelpot to, kas jau izlietots un jāizvada ārā. Un vispār ir labs ieteikums kovida pielūdzējiem. Uzvelciet sev galvā polietilēna maisiņus un labi cieši sasieniet ap kaklu! Jūsu vīrusi būs tikai jūsu un neviens cits tos vairs nedabūs.😇
Un kur jūs raujiet to pandēmiju? Lai būtu likumīgs pamats pasludināt pandēmiju, vajadzētu vienlaicīgi smagi slimot, arī ar daudziem mirušajiem, vismaz 5% iedzīvotāju. Bet te daži cilvēki nomirst, kuriem tikai konstatēts Covid19, bet maz ticams ka no tā un visa valsts kā paklausīgu aitu ganāmpulks, gatavi mēnešiem staigāt maskās. Pat no gripas ir vairāk smagu un letālu gadījumu ar visu vakcinēšanos, nemaz nerunājot par citām, daudz bīstamākām slimībām. No kovidterora būtiski palielinājies pašnāvību un psihiatrijas pacientu skaits. Tāpat daudziem netiek sniegta medicīniskā palīdzība, jo topā jau tikai kovids. Tas ir vistīrākais genocīds ar daudziem tiešiem un netiešiem upuriem, jau sen ticis izplānots un tā realizētājus gaida tribunāls.
2020-11-16 23:24

Bazhix  2 3 Aivar, beidz filozofēt par maisiņiem un stāsti, kas ir ar tiem vairākkārt ieelpotajiem mikrobiem. Tevi tak neviens aiz mēles neraustīja tos pieminēt :) Bet tak nevari, jo tukšs dirsējs.. :)
Un maska nav maisiņš. Vismaz man :) Tev gan, kā izskatās :)
Un varu atkārtot vēlreiz - kāpēc Tu baidies pārdzimt? Nosmakšana ir viena no vieglākajām nāvēm :) Pārdzimsi par trusīti Austrālijā un būs prieks un laime :D
2020-11-17 00:28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu