Gaļas cenas
Ir viena lieta, kurā es nemaz nevaru iebraukt un tā ir normālas gaļas un gaļas "fabrikātu" cenu atšķirība.Šeit, tirgū, zemnieku cūča gaļa, piem. šķiņķis maksā apt. 3.00-30. Cīsiņi/desa blakus veikalā maksā dārgāk, kilogramā, lai arī gaļas tur ir 51%, kura puse ir cūcene, puse lops, pārējais kaut kādi "apstrādāti tauki", soja, piedevas utt.
Es nesaprotu, kādā veidā šī cena veidojas? Normala gaļa maksā, biezi vien, lētāk par šiem "dīvainproduktiem". Kā tas nākas?
Piemēram - rakveres cīsiņi maksā dārgāk par fileju(kilogramā). Neko nesaprotu.
cilveex (2011-01-16 13:22)
lapsu_aacis>
tev tā ir iepaticies vipendrivacca, ka noturēties nevari. :)
Sedi vien uz padibeņa. ja sāks salt, pasvilp, čaju atnesīsu karstu.
Vucis> jā, lasīts ir. es tikai stāstu to, kas rakstīc uz iepakojuma - tb. 51 percents gaļas, pārējais "masa". Es tagad domāju, ka laikam ar to fileju esmu nolažojis, ibo cenu atšķirība ar metrapoli varētu būt pietiekama, lai manu "sapi":), padarītu nebūtisku.
Un pērkam no zemniekiem. Pilsēta/pašvaldība maza un zināms ir praktiski viss un par visiem, vismaz cik attiecas uz laukiem.
Just_ (2011-01-16 13:28) Es ceru, ka Preiļu tirgū dabūjamā gaļa tiešām audzēta mūsu pašu laukos. Mūsu tirgū pārdod gaļu, ko ved no Dānijas. Un vispār... Sen jau esmu atteikusies no desām priekš sviestmaizēm. Tad jau labāk nopirkt un izvārīt kādu gaļas gabalu (lai arī dāņu) vai mēli, vismaz tīrāks produkts. Bet ka es ilgojos pēc labas doktordesas vai cīsiņim, tādiem, lai garša būtu kā bērnībā. Nu nav tādu! Varbūt kāds var ieteikt? Par pašu jautājumu - nu bet tak ražošanas izmaksas, peļņa, nodokļi... kas tur varētu būt neskaidrs?
Bibine (2011-01-16 13:51)
.. gribi tici jokiem, negribi - netici, bet šajā gadījumā:
1. cūkas šķiņčis - IZEJVIELA;
2. Cīsiņi - PRODUKTS
pirmajās klasēs matemātikas skolotāja rēķinot teksta uzdevumus vienmēr atgādināja - ābolus un bumbierus neskaita kopā, jo tie ir divi dažādi augļi :)
SievieteMelnaa (2011-01-16 14:01)
Rakveres ciisinji maksaa 2,67 kg, bet vistas fleja maksaa ap 3,49-3,99, cuuka ap 3,90, lielops ap 4,50. Tas, ja visus njem bez akcijas. Mistika saakas, kad Rakveres ciisinjsh tiek nomizots un ielikts plastmasas pakaa, tad gan vinjsh sak maksaat to pashu ko fileja.
Bet kopumaa topikam piekriitu - desa un ciisinji ir nepamatoti dargi, tapeec es neslinkoju = peerku galju un gatavoju vinju.
JurisK (2011-01-16 14:26) Interesanti - kur juus njemat tos zemniekus, no kuriem peerkat galju? Riigas tirgos taadu nav, galja taada, ka pat normaalu peec skata gabalu nevar izcept! No it kaa spekja tauki aaraa netek, ko vinji tur tais kautuvees ar galju dara, nezinu.
monoklis (2011-01-16 16:18) Pāris gadu jau pērku gaļu no zemniekiem,4daļu vai puscūci uzreiz,pac taisu ko un kā gribu,par 1,50Ls
<< iepriekšējās | Atbildes 21 līdz 26 (kopā 26) |