Vēlējos nopirkt svaigu gaļu

Iegāju gaļas veikalā nopirkt svaigas cūkas gaļas gabalu. Nopirku. Mājās sagriezu šķēlēs, lai izceptu. Uzliku uz pannas, bet cepot sāka izdalīties kaut kāda susla, kas pēc tam sarāvās pikučos un garšoja pēc sālījuma!!!!!!! Arī gaļas šķēles nevajadzēja pasālīt, jo......viss tāpat jau jūtams. Jautājums: Vai tad tagad jau veikalos sāk pārdot svaigi sālītu gaļu??????? [[bez brīdinājuma cenas zīmē]] Laikam būs jāpajautā PVD??? Čeks man saglabāts, tikai preces nosaukums tajā gan nav norādīts...... ;) :D
Atkal jūtos apčakarēta......laikam uz to veikalu vairs neiešu!!!!!!!!!!!!!!!!

esesmu      Ik pa laikam gadās ar pirkumu ´´iegrābties´´..Vienīgais gadījums,ka zvanīju uz PVD visiem pieejamo tālruni bija pēc Rimi nopirktā riekstu maisījuma,kurā meita mājās atrada tārpus.. Tad gan biju nikna! :)

Edg    1 Tas ko tagad pārdot veikalos vispār nevar saukties par gaļu. Problēma ir faktā ka tos lopus baro ar kombikormu un hormoniem lai maksimāli ātri uzdzītu svaru. Tad nu arī gaļa ir ūdeņaina un negaršīga. Ja grib labu mantu tad ir jāpērk no pazīstamiem cilvēkiem kur zini ka ar ķīmiju nebaro.

jozolsen      Nevajag jaukt terminus un tad viss būss skaidrs.Sasaldēta gaļa ,atlaidinātā lielveikalos,arī svaiga-neapstrādāta..Nesasaldēta gaļa-arī svaiga.Parasti pie zemniekiem tirgos.

Marrtinnch      Vienmēr var iegrābties, ir vienkārši jāatrod īstās vietas un lietas, ar laiku nāks gudrība kur, ko var pirkt. Man ir paveicies ar paziņām, kuri paši audzē visādus lopus, ja gadās kāda svaiga gaļa, ar prieku nopērku. Ļoti bieži lielveikalos var paņemt ne to svaigāko produktu, ir jāiepērkās ar rūpību

duriks    1 nu gan laiž ... Talsos iet pēc gaļas uz veikalu ... sen jau pirktu turpat no kāda zemnieka un miers - tīra manta un atbalstītu savējos ...

spriganaa      Pirmo reizi mūžā gaļu cep? Jebkurai gaļai cepot izdalās sula un tai ir sālīga garša bez kādas sāls. Strauji cepot sula izdalās mazāk, bet ja čurkstināsi lēnām, viss labums uz pannas, pati gaļa ar graušanu jāgrauž - cieta un sausa.

leonss      vajag pirkt tirgu

fabbiana      tirgū arī var iegrābties

Marrtinnch      Latvijā reti kur audzē gaļas lopus, cūkas utt. Patiesībā ir ļoti lielas perspektīvas tieši gaļas lopu audzēšanā. Uz pavasari domāju pirkt kādu ragulopu, būs interesanti.. :)

Bibine      vispār jau Talsos mājražotāji, kuri pārdod svaigu cūkas gaļu un to izstrādājumus netrūkst. Pieleišu robežas iebraucēji ar saviem desas izstrādājumiem sestdienās arī netrūkst. Bet par to sāli - nezin jau cik ļoti tā gaļa ir sasālījusies, bet nevar izslēgt arī tādu faktu, ka dažreiz to koka virsmu uz ko liek gaļu lai sadalītu, tā tiek nokaisīta ar rupjo sāli. Ja gaļa būtu iesmausi, jebšu nebūtu pirmā svaiguma - sāls šai gadījumā nepalīdzētu, padomijas laikos tādu gaļu mērcējēja rozā sivēna krāsas šķidrumā, kas tika pagatavots no ziliem graudiņiem + ūdens, tad vēl ir variants, ka mērcē etiķūdenī (bet šajos laikos gaļa būtu ielikta šašlikā ).

arnisb      nu man liekas , ka tās tiešām ir piedevas lopbarībai, saucās premikss, tam tad arī ir briesmīgi sāļa garš, tas ir domāts lai dzīvnieki ātrāk aug un pieņemas svarā. Točna zinu, jo taisījām kādreiz lopbarību un zemnieki to arī pieprasīja visvairāk, jo ātrāk izaug jo vairāk nopelna. Pats nemācēšu teikt kā bija senos laikos, jo tad vēl negatavoju, tagad jau gadus desmit tā vien liekas, ka to draņķi cūkas nepārstrādā, bet uzkrāj gaļā. Tirgū arī neko labāk nenopurksiet, tā kā visiem lielražotājiem ir izdevīgi ka cūkas aug ātri. Tikai pie kāda sīksaimnieka un jāprasa ko lopiņš ēdis, tie draņķi saucas premikss, kas atrodams kombikormā.

spriganaa      tiputapa, ja neesi pamanījusi, jebkuram produktam ir sava garša, vai tā ir gaļa, vai ola, vai tomāts. Un gaļas sulai, kas uz pannas sacepusies, savēlusies pikuļos, ir sālīga garša, kaut arī sāls tur nav ne tuvumā bijusi. Īstenībā jebkurš dabīgs produkts pats satur minimālu sāls daudzumu, tikai liela daļa cilvēki ir pieraduši visur sāli saujām bērt pie ēdiena klāt un nezin, kas un kā garšo patiesībā. ;)

Bibine      mazliet padarojoties šajā vietnē var arī atrast, Talsu novada bagātākos pagastus kuros audzē dažādus l/s dzīvniekus. Domāju, ka nevajadzētu būt problēmas ar cukgaļas iegādi. Ar teļu, liellopu gan būs problēmas, jo tos pamatā visus eksportē. Tad, kad Talsos atkal atvērs mazjaudīgo kautuvi - tad
dzīve uzlabosies.
http://www.ldc.gov.lv/lv/statistika/registrs/

duriks      Talsi - daudzmiljonu Megapole ar divām lidostām, 8 miljoni iedzīvotāju, metro, vilcieni, tramvaji, trolejbusi, autobusi, lai no vienas pilsētas robežas tiktu līdz pretējai - paiet 12 stundas ... un tieši tādēļ tupatapa007 nespēj atrast ne Talsos, ne tuvā apkārtnē esošanās megasatelītpilsētās (Pastende, Mundigciems, Valdegale, Laidze, utt ...) zemieku, kuram ir kūts, kurā kaut kas rukšķ vai mauj ...

Ja dzīvotu es Talsos, es tevi sameklētu un parādītu, kur vēži ziemo ... tāds tiputapu tev būtu, ka maz neliktos ... slinkā sliņķe - kā ar tādām var brīvu Latviju uzcelt? - nesaprotu ... :(

riks086      Ja dzīvo Talsos, manuprāt, nav problēma tuvākajā apkārtnē (vai tirgū) sameklēt kādu godprātīgu zemnieku ar labas kvalitātes produktu. Pat Rīgā to var....

lasminaxxl      Svaiga , laba cūkgaļa cepot SMARŽO - viennozīmīgi..

Līdzīgi jautājumi
Sauteta liellopu gala (11 atbildes)Vai Galeria Riga var nopirkt griletu cukgalu? (16 atbildes)Liellopa galas izvele (3 atbildes)Aukstas galas recepte (3 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu