Vēlējos nopirkt svaigu gaļu

Iegāju gaļas veikalā nopirkt svaigas cūkas gaļas gabalu. Nopirku. Mājās sagriezu šķēlēs, lai izceptu. Uzliku uz pannas, bet cepot sāka izdalīties kaut kāda susla, kas pēc tam sarāvās pikučos un garšoja pēc sālījuma!!!!!!! Arī gaļas šķēles nevajadzēja pasālīt, jo......viss tāpat jau jūtams. Jautājums: Vai tad tagad jau veikalos sāk pārdot svaigi sālītu gaļu??????? [[bez brīdinājuma cenas zīmē]] Laikam būs jāpajautā PVD??? Čeks man saglabāts, tikai preces nosaukums tajā gan nav norādīts...... ;) :D
Atkal jūtos apčakarēta......laikam uz to veikalu vairs neiešu!!!!!!!!!!!!!!!!

HRDS      Veikalā gaļu pērku tikai ciemiņiem... :D
Pats pasūtu cūku no zemnieka kuru pazīstu un zinu ar ko tas to cūku baro... :)
Bet ja Tu redzētu to aparātu ar kuru vistās to sāls šķidrumu špricē paģībtu uz vietas... :D :D :D

mojito      Galju meedz "shpriceet ar uudeni " -tehnologjija apmeeram tada,ka sajauc kaulu miltus ar uudeni un shpricee iekshaa. Skatijos kautkur , braziilijaa uz sho meistari-no 1 kg galjas uztaisa 2,2 kg! kaulu miltus vajag, lai uudens neliist laukaa-paliek par masu...:)

Rima      iesaku iepirkt gaļu no saviem zemniekiem - pazīstamiem. Gaļai cita smarža, garša utt.

cirteejs      Nezināji, ka tagad cūkām pie barības sāli dod, lai kad tos lopiņus gaļā pāsrtrādā tie vairs nav jāsāla???
Nopietni- ARDEKS veikals tas laikam bija, kurā iepirkies- tiek ir mode pārdot jau sālītu, bet veikalā klāt jābūt zīmei!

kasis35      nopirki dilstošā mēnesī (cepot gaļa saraujas) kautu sivēnmāti (udeņaina gaļa)

marija19561956    1 Lasu un brinos.kadi te specuki lopkopibas nozare.tikai sajegas nekadas. muld muldesanas pec. Jusu zinasanai.visi zemnieki kas audze cukas savam paterinam.lopbaribai izmanto vai nu kombikormu vai ari premiksus.varbut kaut kur dzili laukos kadi kas razo tikai savam paterinam.nobaro ruksi ar pasa audzeto spekbaribu un kartupeliem.tadu galu jums tirgu neatrast.No baribas sala garsa galai nerodas.tikai smarza un nedaudz garsa mainas gan.it seviski ja kombikormam ir zivju miltu piemaisijums.

JurisK    1 Tev pilniiga taisniiba - normaalu galju veikalos nopirkt tik pat kaa neiespeejami. Taa sula - nee daargie, tas nav no augshanas hormoniem, to sulu shpricee galjas gabalos kautuvees, kuras nepavisam nepieder galjas audzeetaajiem, biezhi vien, bet starpniekiem. Un gudrajiem - kur ir taads tirgus, kur zemnieks var paardot pasha izaudzeetu un nokautu lopinju? Vieniigaa iespeeja - mekleet tieshi zemnieku laukos, kas pats kauj, tagad tas ir nelegaali, lopus. It kaa Riigaa esot dazhi veikali, kur tirgo maaksliigi ar shkjidrumu neuzpumpeetu galju, svaigi atdzeseetu, ne atsaldeetu. Par lielaakaam naudinjaam, protams. Man palaimeejies, manaa tuvaakajaa veikalaa galja shkjiet pietiekoshi kvalitatiiva, pat pareizaa smarzha izdalaas, cepot. Bet rimi, maksimaas pirktaa uzvedaas tieshi taa kaa apraksti - no saakuma izdalaas shkjidrums, peec tam sacherveleejaas un paliek siiksta. Nepaliidz arii cepshana uz ljoti karstas pannas. Un uzchurkstinaat cauraudziiti - neiespeejamaa misija!:)

Espacs      Gaļu, kuru tirgo lielveikalos, veikalos un bodītēs, un kura nāk caur gaļaskombinātiem, ir apstrādāta ar speciālu sķidrumu, nosaukumu nezinu, kuru "iešpricē" jebkurā gaļas klucī, lai varētu iedot lielāku realizācijas termiņu. Iešpricējot šo šķidrumu gaļas ražotāji nošauj divus zaķus ar vienu šāvienu- palielina gaļas svaru un iegūst garāku realizācijas laiku. Patiesībā jau sen būtu jāraksta uz etiķetes "gaļas izstrādājums" :)

Adamsone  1   Nu nezinu, ja gaļu šķēlēs panē un cep ātri, lieto vismaz kādas garšvielas, tad ir ēdama. Varbūt arī nekas izcils, tak sisties nost dēļ sava vēdera...:( Labāk ēst pupas un zirņus, tajos droši ka neko nevar iešpricēt. :D

joens      Tie, kuri te sasprēgāja par zemnieku atrašanu kaut kā nav naski uz konkrētu adrešu nosaukšanu. Kad būs konkrēta informācija, tad arī viņus par meļiem varēs nesaukt, pašslaik pelnījuši pilnā mērā tādu godu. Ne no cūkas, ne govs nevar regulāri nogriezt pa mazam gabaliņam ko izsalkušiem pilsētniekiem nopārdot. Bet lieliem gabaliem būs gan nelegāli (ražošanu birokrāti aizbildinoties ar cēliem mērķiem drīz būs iznīcinājuši pavisam), gan pilsētas mājsaimniecībai pilnīgi nevajadzīgi. Labi, ka vismaz lauku pienu, sviestu, krējumu vēl var šur tur dabūt (specifika, ka var pa mazam gabaliņam "griezt nost").

Par ūdeni jau vairāki atbildēja. Diemžēl, tāda ir mūsdienu pārtikas rūpniecība, tīras mantas nav, ir tikai "izstrādājumi".

liancite      bet var tak aiziet nākamo reizi uz to veikalu un noskaidrot! cik zinu, tad lielveikalos visa gaļa tiek ievesta no Polijas, arī tirgū šur tur! un arī gaļas pārstrādes cehi no poļiem pērk...

_CatNap      bija līdzīga problēma - pirms apmēram gada aapratu, ka nevaru vairs ieiēst Rimi pirktu gaļu. apsvēru kļūt par veģetārieti, taču - 1)man garšo laba gaļa, 2) mani vīrieši noteikti tam nepievērstos. atradu izeju. apmēram 2x nedēļā Rīgā veikalā Hartvik, kur tirgo tiešām kavlitatīvu, jā dārgāku, bet tāpēc pērku vien 2x nedeļā gaļu, pēc kuras arī dēla kaķis ir traks ( tas labs rādītājs, jo veikala gaļu nekad neēda). labāk retāk, bet labu.

kafelate      Vienu laiku Talsos, Lielās ielas gaļas veikalā pie svaigas gaļas bija cenu zīmes ar uzrakstu "gaļas izstrādājums", un pārdevēja to izskaidroja par sāls esamību tajā. Droši vien citos ar tā ir. Tikai vai pie cenu zīmes ir pierakstīts.

Līdzīgi jautājumi
Sauteta liellopu gala (11 atbildes)Vai Galeria Riga var nopirkt griletu cukgalu? (16 atbildes)Liellopa galas izvele (3 atbildes)Aukstas galas recepte (3 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu