Kādu pannu pirkt?
Iesakiet kādu pannu labāk pirkt? Kas būtu labāka no lietošanas, veselības viedokļa?Paskatījos iepriekšējos ierakstus, pēdējie ap 2010. gadu, šobrīd tak jau kam jaunam būtu jābūt, pieejamības, informācijas ziņā. Teflons tak jau skaitās kaitīgs, ne?
Pavārs neesmu un droši vien nebūšu, vajag ikdienas vajadzībām šim un tam.
MaryClaire (2014-08-14 11:37) es domāju, ka glifosāti, kas ir miltos kā palieka no grauda apstrādes, ir daudz kaitīgāki par jebkuriem tefloniem un visu pārējo kopā summējot ...
AijaT (2014-08-14 11:38) Čuguna.
Tessa (2014-08-14 11:39) chuguna viennozimiigi.
Torpedo (2014-08-14 11:41) Teflons kaitīgs, čuguna arī ir trūkumi. Nesen nopirku aluminija ar keramikas pārklājumu 30 cm. Tās tagad topā. Taukvielas vispār nevajag un nekādas kaitīgas vielas cilvēks neapēd, kā teflona gadījumā
dafnids (2014-08-14 11:58)
1
-> MaryClaire, jā, protams ka to, kas ir veikalā :) hmm, par glifosātiem jāpadomā... bet nav plānā baigi daudz pankūkas cept :)
-> AijaT, Tessa, jā, ka čuguna laba zinu, bet būs jātrenē rokas :)
-> Torpedo, kaut kādas keramikas "limuzīna jāņu nakts krāsā" esmu ievērojis... nav info par + un -, tapēc prasu. Domāju ka cepšana bez taukiem, eļļas ir fufelis.
Torpedo (2014-08-14 12:06) Nu, nezinu, vai fufelis, bet kartupeļus es cepu pilnīgi bez taukvielām. Gaļas kā veģetārietis necepu, bet pieļauju, ka tās ir vēl vieglāk uzcept, jo līķu tauki jau paši tur kkā tek ārā
Tessa (2014-08-14 12:08)
kadu chugunam trukumi? tikai tas,ka smaga. bet lielumi tak arii ir dazhadi. un nekur ediens nesanaks tik garshiigs,ka chugunu panna.
bet lai nerauj klat,jamazga tikai ar karstu udeni,bez visadiem Fairy.
Bazhix (2014-08-14 12:09)
1
Čuguna - tikai bez restēm uz pannas dibena (man bija tāda - 1x kaut ko cepu, pēc tam 2 nedēļas mēģināju izmazgāt :D)
Teflona - pēc 2 gadu nevienmērīgas lietošanas puse teflona pazuda.. Tiesa, man patīk uz lielas uguns gatavoti ēdieni, tā kā varbūt ar citiem gatavošanas paņēmieniem tās pannas turas ilgāk :)
Keramiskā - šobrīd ir tāda :) Sačakarēju jau otrajā mazgāšanas reizē, kad nomazgāju ar mazgāšanas līdzekli - pārklājums vairs nav visu atgrūdošs un viss līp klāt.. :))
Bellatrixa (2014-08-14 12:13)
1
[secina, ka Bazs māk apieties ar pannām :)]
es par čuguna, bet, cik ar tām citām, pieredze rāda, ka ar mazgāšanu ar nedrīkst aizrauties...
violinn (2014-08-14 12:17)
Keramisko pārklājumu.
Nedrīkst karstai pannai gāzt aukstu ūdeni virsū, tad neko nesabojā.
Čuguna arī ir, bet lietoju reti, ilgi jāgaida, lai uzkarst un...ne visai, man tā patīk, ja ir dzīva uguns apakšā. Čuguna labi der, ja pēc tam vēl kaut ko tur sautē.
No visām, kas ir, Berghoff vislabākās.
men (2014-08-14 12:53) Uz gāzes plīts vislabāk čuguna!
viendieniite (2014-08-14 13:06) Esmu par pannām ar keramisko pārklājumu. Reiz izcepu plānās pankūkas pilnīgi bez eļļas, tāpēc, ka nebija tais mājās nekādas taukvielas, bija tik vien kā mīklā ieliet kāda ēdamkarote. Viegli nomazgāt, nav kaitīga. Un cik esmu cepusi, jau vismaz trīs gadus, man ļoti patīk vēl joprojām.
lafija (2014-08-14 13:06) Es pirms divām nedēļām nopirku vara-capara pannu. Olu uzcept nevar, nu varbūt vienīgi lielā eļļas daudzumā, bet pārējais ir ok! Tik vien kā visu laiku apsūbē. Tagad Latvijā ir pieejamas par ļoti normālu cenu.
spriganaa (2014-08-14 13:21) 1 Jo biezāka ( un smagāka) panna - jo labāka. Lētās, plānas panniņas der tikai mušu sišanai, kā panna - vienreizējās lietošanas prece.Karstumā plānas pannas dibens deformējas, uz plīts tā vairs nestāv taisni un nekāda prātīga cepšana nesanāk. Pārklājums - esmu par keramisko.
elsa (2014-08-14 13:27)
Viennozīmīgi čuguna. Gan cepšanai, gan ja nepieciešams naktī kādu sagaidīt mājās.
Man laukos ir savus gadus 60 veca ja ne vecāka čugunniece. Neatceros, ka kaut kas būtu piededzis vai klāt pierauts. Pašai ir pirms 10 gadiem pirkta ķīnas čugunniece. Neko sliktu nevaru teikt, tik vien, ka pēc mazgāšanas der ieeļot.
Viendiene, es uz savām čugunniecēm pankūkas arī cepu bez taukvielām.
Marija_Anna (2014-08-14 13:48)
Ar sentimentālu nostaļģiju atceros lauku pannas - plānas , melnas , vieglas , bet viss ideāli cepās un nelipa. Vēl tagad kalpo - mazā sīkumu apcepšanai , lielā visam citam . Darba mūžs - pusgadsimts .
Tagad kaut kādas metāla , ar biezo apakšu .
Teflons - nē , keramika neizmēģināta , čuguna par smagu .
Kaut arī manējās ar sendvičdibeniem īpaši viegli cilāt nav.
estepat (2014-08-14 14:27) :)Gaišās delimano keramikas pannas izskatās vislabāk(līdz cepšanai...), bet eastcon superdārgās kalpo gadus 10 bez problēmām- vienu tādu nolietoju(pa 77Latiem) Secinājums- eastcon panna atmaksājas pāris gadu laikā- nav jāpērk viens delim-ēsls ik pēc trim mēnešiem.
gorss (2014-08-14 14:34) SCANPAN...teicama kvalitāte....:)
edmunds (2014-08-14 14:36) Cuguna. Un par cepsanu bez taukvielam esmu skeptisks jo ella labaak parnes siltumu no pannas uz cepjamo.
lasminaxxl (2014-08-14 14:46)
Mājās ir kārtīga , liela , smaga čuguna panna - ideāla visam . būs jau gadi 10 , kalpo nevainojami. Toreiz pirku pa 160 ls , bet īsto vērtību ta nezinu, katrs tirgoja par cik gribēja.
Dzīvoklim nopirku no lielā veikala pannu klāsta , tikai pa 5 ls, vislētāko. Tā arī domāju - ja būs jāizmet, nebūšu daudz maksājusi.. Maza , viegla , bet ļoti laba . 3 gadi tagad un nevainojami kalpo. Pēc katras cepšanas izslauku ar papīra salveti.. Ta ko te saprast - lētu var pirkt vai dārgu, ja kalpo vienlīdz labi..
dafnids(2014-08-14 15:11)
-> elsa, lai ar čuguna pannu kādu sagaidītu mājās, būtu jābūt vismaz Jolandas izmēros... :)
-> Marija_Anna, jā arī atceros tās melnās padomju laiku pannas....
nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 28) | nākamās >> |
Vok pannas izvele (11)
Panna ar akmens virsmas parklajumu. (5)
Pannas izvele (14)
Cuguna panna piedeg (22)