MAXIMA, ir pagājis gads ...

Cik daudzi no jums var liekot roku uz sirds apliecināt, ka ir izdevies pildīt sev doto solījumu, neapmeklēt šī zīmola veikalus vairs nekad? Man ir, bet redzot Maximu pilnās autostāvvietas ir skaidrs, ka Maximas atkal rullē. Kas tas ir, stulbums, nenovīdība, skopums vai vienkārša īsprātība?

Dolaars220 (2014-11-21 14:17)      http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/536083-dzive_pec_tam_notikumu_virpulis_norauj_daudzas_maskas?utm_s
ource=apollo.lv&utm_medium=advert_1/inc-47&utm_campaign=Links-from-our-channels

Trakuliite (2014-11-21 14:19)      katram ir kaads tuvais kursh pat bez maximas tragjeedijas aizgajis kaada ciita neuzmanibas peec. pienjemot spriedumus neviens no taapat neatdziivosies. atliek tik turpinaat dziivi un ljaut aizgajushajiem mieriigi duseet

Samurs (2014-11-21 15:08)      Deisa
Un tomēr esmu par to, ka Maximas boikots bija pareiza lieta. Tā viennozīmīgi lika aizdomāties Prekyba gan par to, ka jādomā par drošību, par to, kā jārunā ar cilvēkiem, gan arī lika aizdomāties citiem veikaliem, ka viņiem būtu līdzīgi. Ne velti VUGD tagad atzina, ka pašlaik tieši MAXIMA ir visvairāk sakārtotas drošības lietas (kas gan nebūt vēl visu negarantē).
Šie gan ir pārāk milzīgi (un citi pārāk vāji, lai spētu izmantot radušos situāciju, kas gan ciniski, bet..), lai nobeigtos, bet zaudējumus cieta(drīzāk gan - neieņēmumus) ļoti pamatīgus - īpaši Ziemassvētku-Jaungada periodā.

Torpedo (2014-11-21 15:40)      Kā tad, Samurs, maximas īpašnieks jau dēl ciestajiem zaudējumiem no bada grauž kartupeļu mizas iz miskastes :D

Polus (2014-11-21 16:16)      Viirietis_V, ja piemērā minētajā dzīvoklī atskanētu trauksme ar aicinājumu evakuēties, bet dzīvokļa īpašnieks ne tikai neveicinātu evakuāciju, bet pat mierinātu, ka viss ir ok, tad, jā, vainīgs būtu dzīvokļa īpašnieks. Līdzīgi kā pilots, kurš ignorē brīdinājumu lidaparāta sistēmā.

Deisa, boikots vismaz daļēji ir reakcija uz to informāciju, kas parādījās jau pirms traģēdijas (par kasieru atalgojumu, darba apstākļiem utt.). Neevakuēšanās un sākotnējā PR katastrofa šo reakciju vien pastiprināja n-tajā pakāpē. Kas tieši tajā ir stulbs?


Maximā neiepērkos, jo gluži vienkārši ļoti nepatīk tas veikals. Personīgais favorīts ir Prisma, jo tajā ir gan tīri groziņi, gan mazas rindas.

fargo (2014-11-21 16:21)      (2014-11-21 16:16) viedoklis
man tieši tas toriez, kad viss bija tikko kā noticis, tas likās vissliktākais - nereaģēšana. projekts, būvnieki, aizmāršība, veikala administrācija, netālredzība, dzīšanās pēc peļņas, izpatikšana priekšniecībai... bet kad jau ir jāevakuē...
es nealkstu nezināmu cilvēku nepatikšanu, bet nesodāmiba ir slikta paraugstunda. tā veido noziedzīgai nolaidībai labvēlīgu augsni. nu, nobijās. kāds nobijās, bet ar to pietiek, lai citi cilvēki, kuriem savukārt nākotnē būs līdzīgs scenārijs, bailes, atmiņa par šiem notikumiem būs pietiekama, lai nebūtu nolaidīgi vismaz jau uz drošības tehnikas dotiem trauksmes signāliem?
nesodāmība vairo bezatbildību.

selnija_ (2014-11-21 16:37)      Boikots nemaz nav tik smieklīgs risinājums kā dažam labam liekas. Cilvēki gribēja paust savu attieksmi pret notikušo, ka nav vienaldzīgi, zinot ka savādāk nespēj ietekmēt notikumu gaitu, tad vismaz tā parādīja, ko par notikušo domā.

adamsone (2014-11-21 21:46)      Maximas neapmeklēt vajadzēja no paša sākuma, kad kļuva skaidrs, ka viņi (ne tikai viņi, protams) izkonkurēs vietējos tirgotājus. Bet tas ir no fantastikas jomas.
Ja šovakar svecītes liek arī pie citām maximām (redzēju), tad ļautiņi ir slimi un no slimiem neko nevar prasīt.

_Krasula_ (2014-11-21 22:14)      Jāa, neapmeklēju.

vilks28 (2014-11-21 22:23)      pilnīgs kot bojKot !

av2 (2014-11-22 07:42)      :( tiessaam Maxima vainiiga ? Nevis celtnieki.....
It kaa tak neviss iipassnieks vainiigs, kad jaunam autinnam garantijas laikaa noluuzt ritenis, a? Nu, nu....

agents (2014-11-22 09:20)      Ikdienā uz maximu tikpat kā neeju. Pa retam sanāk gan ieskriet, ja vajag kaut ko tādu, kas nav Supernetto.

Lucy (2014-11-22 11:15)      Galvenie vaininieki ir Rīgas būvvalde un Rīgas Dome.
MAXSI tikls šo ēku nopirka savā īpašumā,kā ekspluatācijā derīgu,vienīgā nolaidība signalizācija,ja jau tā ieslēdzās vairākas x,tad vajadzēja tomēr cilvēkus evokuēt!! tas kurš par to atbildīgs,vai tas kurs deva rīkojumu turpināt darbu,lai sēž tad cietumā!!
Boikotēt vnkk MAXSI veikalus ir stulbi,+- pārtika ir viena un tā pati.Lai es skrietu speciāli pirk piem,maizi, vai kādu kārumu,augli uz citu bodi,ja man pa ceļam MAXSI,nē.
Pie mums nekad tā nenotiktu,pat pirmajās dienās centos neiet Maxsi,braucu garām,automašīnu bija pilns,tā,kā,ja ir kāda saujiņa kuri neiet,lai neiet.

Spicis (2014-11-22 12:36)      Cik cilvēku, tik versiju. Kādam ir pārliecība, citam poza, kāds saklausījies, cits ietekmējies... Var visādi interpretēt, bet ja Jums personīgi būtu jāatbild, tad kā veiktu veikala apmeklētāju evakuāciju? Tik iedomājiet: cilvēki, atskanot trauksmes signālam un paziņojumam par evakuāciju, varenā straumē plūstu uz veikala izejām, pa ceļam airējot sev kabatās bodes labumus... Ko darīt pie kases stāvošajiem, ko jau samaksājušiem bet preci nesavākušiem... Kā tas izskatītos? Kādas būtu kļūdaini nostrādājušas signalizācijas sekas? Tātad, kā to pareizi organizēt?
Lielā traģēdija nenotiktu ja kādam "gaišprātim" neuznāktu mendele paģērēt 16m siju elementu dalīšanu uz pusēm pa 8m. (kā parastos veikalos kur jumta slodzei jāiztur sniega sega ziemā). Pārējais kā mūsu valstī ierasts, ar vietējām īpatnībām konkrētajā objektā.

vilks28 (2014-11-22 22:02)      Vai Nerijus Numavičus ir atvainojies? Par sūdiem?

andrisz (2014-11-23 19:30)      Vai tad Maximā iepirkties ir slikti? Tuvāk mājai ir Rimi, bet uz Maximu vienalga gribas aiziet, jo viņi piestrādā pie sortimenta un cenas arī nav sliktas. Tā gan godīga attieksme pret Maximu, jo citas ķēdes to izmanto, gan paslinko uz precēm, gan cenas pietur.

Senajos laikos (mazgāto salātu skandāls) gan uz šiem veikaliem bija jāskatās greizi.

IzlozeLOZE (2014-11-23 22:24)      Mahimas ir pilnas tik un tā!!! Rindas stāv!

IzlozeLOZE (2014-11-23 22:30)      nesodīšana kā sērga ROKA ROKU mazgā, viss turpinās, parakstās, kas grib, kur grib--respektīvi- kas maksā. Nauda vienīgais likums. Tad aŗī milzīgas soda naidas vajag visiem, kas parakstījās.
Bet nu jau sen viss nomainīts, grāmatas pārkopētas. Dzen pēdas vējam!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu