Iepirkšanās īpatnības.

Ja cilvēkam ir pietiekoši daudz naudas, tad kā to tērē vīrietis un kā to tērē sieviete. Un kāpēc vienam otra pirkumi škiet nesaprātīgi?Kas būtu tas , kā jūs tērētu savu lieko naudu, vismaz sapņu līmenī...

rokons    2 Kad sadzīves vajadzības ir apmierinātas, ienākumi, kas pārsniedz ikmēneša izdevumus ir manuprāt jādiversificē.
Kaut kāds uzkrājums izklaidei, ceļojumiem.
Cita daļa - ieguldījumi fondos vai akcijās
Un ja vēl paliek- labdarībai

Sanija013    3 Dzīvnieku patversmēm!!

DanaL    2 Man līdzīgi kā Letijai. Mantām, apģerbiem piektšķirīga nozīme. Lielāka nozīme emocijām - ceļojumi un mājas ainavas uzlabošana.
Un pamazām atkal plānoju nopietnākus mājokļa remontus.

aija_69    3 Savā dzīvē un paziņu lokā neesmu pamanījusi, ka naudas tērēšanas paradumus nosaka dzimums. Drīzāk atšķirības rada cilvēka izglītība, profesija, spontānums. Dzīves laikā pamazām pievelkam sev līdzīgos, tāpēc draudzeņu lokā nav nevienas klišejiskās sievietes, kurai patiktu šopings. Vīram iepirkšanās arī nesagādāja prieku. Bērniem jau diezgan agrā vecumā ieskaitījām naudu un viņiem pašiem bija jātiek galā ar drēbju u.c. sev vajadzīgo lietu pirkumiem. Lai samazinātu iepirkšanās procesu, esmu ņēmusi uzreiz pat 3 vienādus kurpju pārus, kas man ideāli der.

Liekā nauda šobrīd tiek novirzīta apšaubāmas atdeves biznesa (hobija? dzīvesveida?) uzturēšanai un mēdzu atbalstīt arī savu pieaugušo bērnu finansiālās kaprīzes.

Frita    1 Spontānie jeb daļēji spontānie-pārtika,apģērbs,apavi,sadzīves tehnika,(jo visas ir vajadzības ar savu kalpošanas laiku)
Plānotie,jeb uzkrāt,lai nopirktu-izziņai(kursi,studijas,grāmatas,ceļošana)
Neplānotie jeb daļēji neplānotie-ārstniecība

siikaa16    2 20:53
Nenobiedēji. Man ir akvārijs un daudzu gadu pieredze tā kopšanā.

smooth    5 to fargo 15:37
"vot vajag man lampočku, es zinu, ko man vajag, kur tas ir un aptuveni, cik maksā."
un kā Tu domā, kā līdz šādam levelim var nonākt?!
Jap, - precīzi - noteiktā "vecumposmā" pavadot šopingā pa 9 h !!
un pēc tam jau ..! Pilnīg noteikti zināsi, KO, KUR un CIK ?!
: D

incis1    4 Tā cilvēks iekartots,ja lieka nauda,tad gribas tērēties nesaprātīgi pārsvarā. Kas attiecas uz vīriešiem un sievietēm,tad parsvarā viņi nesaprot viens otra pirkumus un izceļās konflikti ne par ko. Tam risinājuma nav,atliek vienīgi turēt muti un savaldīties.

fargo  2 3 es domāju tā, ka labāk, lai cilvēki piepilda savas vēlmes un nejauc iekšā otru, vismaz nevelk aiz mēteļa malas savās lietās. viņai nekrata, kādu es gribu videokarti un man neinteresē, kādus šūzus viņa grib pirkt! man tik vienalga, ka to grūti aptvert. bet! ir lietas, kas mūs reāli interesē un kopā. piemēram sesks, runāt tur daudz nav par ko, bet tas... "krata" all right? patīk un viss! un tas vieno. bet tam visam nav sakara ar veikaliem un visu hrenovo drebeģenu. mēs katrs mākam piepildīt veikalos savas vajadzības. kāpēc mums gribet, lai mūsu starpā nostājas problēma, kura ir atrisināma diezgan viegli?

rebeka  3 3 Pašlaik es netērēju, jo veikalos nelaiž :D Drīz arī no darba izmetīs, tāpēc taupu to, kas man ir.
No šodienas blociņā skšu pierakstīt, cik es vispār tērēju.
Jā, piekrītu, ka kaut ko vajadzētu iegādāties rezervē, datoru, veļasmašīnu, TV, arī ūdens boileri.
Bet tā, miera laikos, es pirku visu, kas iekrita acīs :) Un tāpēc tagad visa kā pietiek.

AivarsN  8 1 Krievijā jau bankas sāk izmēģināt klientu apkalpošanu ar QR kodiem. Tas nozīmē, ka pavisam tuvā nākotnē, arī Latvijā cilvēki nevarēs tikt pie savas naudas, ja atteiksies piedalīties fašistu medicīnas eksperimentos. Tā ka, ja ir lieka nauda, labāk to iekrāt skaidrā veidā, jo pagaidām vēl skaidru naudu, vismaz Latvijā negrasās izņemt no apgrozības. Paraugvalstī Zviedrijā gan, jau 2023.gadā no skaidras naudas atteiksies, lai ļautiņus pārņemtu vēl ciešākā kontrolē. Vecais joks par zemes banku (burkā un zemē), būs atkal aktuāls.

VenBer  2 3 Skatoties reklāmas TV par Natino.lv radās jautājums, kapēc sievietes tērē naudu kosmētikai un smaržām? Vai tas ir tapēc, ka viņas ir nesmukas un smird ?

Marita  3 2 Vispār jau reklamē arī vīriešu kosmētiku un smaržas. Man gan tādi dumji jautājumi nerodas.

Chris1986  4 3 Jautājums nemaz nau dumšs. Man arī ļoti nepatīk ķīmiskais skaistums. Un ja telpā ienāk kāda sasmaržojusies persona, tad ir vēlme pēc iespējas ātrāk šo telpu atstāt, lai nebūtu jāieelpo indīgas vielas. Par 90% varu teikt, ka man noteikti nebūtu nekas kopīgs ar sievieti, kas bagātīgi lieto kosmētiku un smaržas

Marita  1 5 Nevajag pārspīlēt nevienā jomā. Gribat teikt, ka jums nepatīk, ja sieviete ir gaumīgi uzkrāsojusies un smaržo jauki, bet neuzbāzīgi? Paši neko nelietojat? Dezodorantu, smaržas, skūšanās gēlu?

Chris1986    3 Marita, tev tiešām brīnums, ka vīrieši nelieto kosmētiku un oderīšus?? :D Vienīgā mana ķīmija ir ziepes - gan bārdas dzīšanai, gan pašam. Matu nav, tātad šampūni atkrīt.
Bet nu es saprotu, ka katrs dzimums indē sevi savādāk, lai pārāk ilgi neaizkavētos šajā apsaulē un dotu jaunajiem vietu - vīrieši pērk alkoholu un cigaretes, sievietes kosmētiku un oderīšus :D

rokons  3 7 Ja nav Covid, smaržai liela nozīme.
Par kosmētiku sens teiciens - nekrāsojusies sieviete ir dabas radījums, bet krāsota - mākslas darbs

av2  1 4 Man - dzelzzi, labs muzons, vissadi datori, texnaloggijas , maajas.. A vinnai , hmmm, pamanaakamais hobijs ir ..."buut smukai" :)

rebeka  3 3 Man kaut kā liekas, ka šobrīd visi smaržojas ar ķiplokiem :D

CoCoSan    1 Oderīšus pērk marginālās sievietes. Parastās sievietes izvēlas smaržas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu