Iepirkšanās Polijā.

Bieži dzird, ka Polijā esot daudz zemākas cenas. Ar draudzenēm esam nolēmušas apvienot patīkamo ar lietderīgo un pārbaudīt, vai tā ir. Varbūt kādam zināmi labi apģērbu un apavu veikali Varšavā vai tās tuvumā. Kā tos meklēt? Kur izdevīgāk mainīt naudu?

DanaL    8 Šoreiz nepiekritīšu Geišai. Kopš regulāri dzīvojos pa ārzemēm, Latvijā iepirkties vispār nevēlos, - dārgi un vienveidīgi.
Bet arī ārzemēs ne vienmēr un visur ir tikai un vienīgi atlaides. Pārsvarā tās ir sezonas beigās, kad veikalu plaukti jāatbrīvo nākamās sezonas precēm. Un tad bieži vien ir nevis vienkārši atlaides, bet konkrētas cenas veselai preču grupai, piem., stends, kur viss izliktais nopērkams par 7 eur, vai kā Anglijā, kur šādā izpārdošanā kleitu, kas maksāja 35 mārciņas, nopirku pa 5, utt.
Ja Latvijā parādās sauklis "atlaides līdz 70%", tad personīgā pieredze rāda, ka tā 70% atlaide piemērota tādam mēslam (pardon!), ka es viņu pat par velti neņemtu.

janisb    2 Poļos paikai PVN ir samazinātais, bet pārējais, ja negrib centrāltirgus sortimentu, +- tādās pašās cenās kā LV, vienīgi izvēle lielāka, no lielveikalu ķēdēm vienīgi Decathlon un Ikea zinu, kas LV nav...

joens    3 Polijā jāpērk viņu preci, nevis starptautiskos brendus.

neratni_stasti    1 Īpaši braukt šopingot ārpus Latvijas nemēdzu. Tā kā ik pa brīdim iegadās komandējums tuvējās ārvalstīs, tad pa ceļam ieperos arī bodēs. Ārzemēs ir feinākas kurpes nekā LV, kopš Rīgā vairs nav zīmola 123 veikala, tad vienmēr apmeklēju to Parīzē vai Briselē. Pārējo pērku tepat.

Geisha  1 2 Magnolikā ir laba apģērbu izvēle par labām cenām. Sevišķi laba izvēle ir noliktavā, bet tur ne jau visiem ir pieeja. Mēteļus man šuj znota mamma. Svārkus māku arī pati uzšūt no kvalitatīva auduma. Apavi gan ir jāpameklē. Un kādas vilnas zeķes mūsu sievietes ada! Īsts mākslas darbs - pat vīriešu zeķes ar pīnēm un dubulto pēdu. Un tikai 10 eiriķi.

makinlijs72      decathlon-viss sportam,tūrismam . maximusā un tirgū ir nedaudz lētāk kā viļņā . sabiedriskais lēts ,visur pieved klāt.

av2      turpat jau Vaacija blakus , un tur tiessaam kautkaados outletos/sskkuunnos , izpaardossanaas viss buus vismaz 2x - 3x leetaak.

EECOOL  2 2 Jā Geisha, staigājot vilnas zeķēs ar kautkādām dubultajām pēdām, būs tiešām jāpameklē 2 izmērus lielāki apavi. Un kā tas izkatīsies tagad pavasarī un vasaras karstumā :D Nu katram savs.
Starp citu, ja jūs dāmas mācētu apieties ar datoru, ir papilnam interneta veikalu, un nekur nav jābrauc. Bet tas variants laikam atkrīt, apjuksiet, jo pašas nezinat, ko gribat.

_ix_      Reku būs 2 vietas, atrodās praktiski blakus, diezgan pamatīgi shoping centri ar daudz veikaliem
Pats vienā no viņiem pazaudējos uz 3h, domāju sievietes tur pazudīs uz pāris dienām ;)
kartē izskatās sīki, bet var ielikt street wiev lai saprastu reālos izmērus tiem veikaliem ;)
https://www.google.lv/maps/@52.3041252,21.0842704,16.08z?hl=lv
un mazāks
https://www.google.lv/maps/@52.3025369,21.0552713,16.58z?hl=lv

Vaukskis  1 1 EECOOL, vai tiešām sieviešu apģērbs ir lētāks nekā vīriešu ? Man līdz šim šķitis, ka ir otrādi. Padomā, cik uz apakšveļas rēķina viens var ietaupīt.. ! :D Un vispār, cik tad vīrietim daudz/ bieži dažādu apģērbu vajag, savukārt sievieti tirdzniecības centrā, veikalos, tirgū gan būs grūti pārliecināt, ka nav vairs vērts kautko vēl papildus nopirkt no apģērba/apaviem, jo viņa jau pagājušogad nopirka pietiekoši daudz, lai nevajadzētu kautko papildus ?!

EECOOL      Vaukskis acīmredzot neesi biusi veikalos un izpētījusi. Tev ienkārši ´´liekas´´. Jā ir daudz lētāks, tāpēc dāmām ir priekšrocība sapirkt daudz vairāk. Bet vīrietim nākas staigāt vienās un tajās pašās drēbēs un apavos daudz ilgāk diemžēl, ņemot vērā, ka vīrietis to pašu sievieti vairāk vai mazāk uztur, un gādā par visu nepieciešamo, ne tikai sev, bet viņai un bērniem pirmkārt.
80 gadu beigās un 90 gadu sākumā tantes tiešām laida uz Poliju, jo robežas taču bija ciet, visur vajadzēja vīzas, ceļojuma izdevumi augsti utt. Toreiz bija citi laiki, un tas bija normāli. Es nesaprotu kā šodien var braukt uz Poliju iepirkties, to es nesaprotu, es nekad nesapratīšu.

joens    1 Ja kādam nevajag to, ko var nopirkt Polijā, tad var gadīties nesapratne. Būtu tā Polija tuvāk, varētu pat reizi nedēļā pēc paikas braukt pakaļ (daudzi lietuvieši un pat baltkrievi tā dara).

Apģērbu/apavus sev jau kopš agrīnākajiem 90-ajiem galvenokārt pērku tikai "vecajā" Eiropā (visvairāk Vācijā un UK). Izvēles un kvalitātes par nelielu cenu dēļ (pamatā tie nav starptautiskie brendi).

Geisha      Lauma jau tirgo arī Vācijā (tas nu tā starp citu).
Poļu apavus es pirktu. Kaut kas no virsdrēbēm arī ir labs poļiem. Bērnu kombinzoni ir labāki nekā citur. Ja konkrēti vēlies zināt atsūti privāti savu telefona numuru, sazināšos un iedošu vienas polietes koordinātes. Viņa bieži brauc uz Varšavu.
EECOL, nu nedomā, ka es uz balli eju vilnas zeķēs. Es labi saprotu, ka puķes bez regulāras mēslošanas neaug krāšņas, bet nu mēru arī vajag zināt.

Teo_  1 1 Vācijā labi un lēti apavi? Kur? Dārgi un neglīti, tikai ērti, veciem cilvēkiem domāti. Bet viņiem nevajag, jaunietes staigā gumijas tenisčībiņās, večas pusmetru platās bezpapēžu šlobenēs.
Apģerbi. Vienīgi T-krekli, ar kakla izgriezumu "nu kā izgriezās, tā izgriezās" Kleitas ja ir, tad tikai mini, svārku vispār pārdošanā nav, zeķes 3 krāsās, melnas, baltas un "puder", tādas gaiši blāvi rozīgas. Agrāk bija daudz atlaižu, tagad tikpat kā nav, pat KIKā, kur pirms dažiem gadiem varēja bērniem lētas maikas par pāris € nopirkt, vairs nekā tāda nav. Džinsu bikses galvenokārt ar burtu K, tas ir, uz mini augumu, N-standarta garuma ļoti maz, un L- garām kājām vispār nav. Tāpēc vācietes staigā pusmastenēs, nopērk džīnas, kuras 5-10 cm īsākas nekā vajadzētu. Kaut cik normālām firmām pēdējais izmērs ir 42 vai pat 40. Varētu padomāt, ka Vācijā visas sievietes ir ļoti slaidas. Krūšturiem ja bļodiņa ir C vai D, tad to jau pa gabalu var redzēt, sarkaniem burtiem uzrakstīts, jo parasti tikai A un B.
Tas par lielveikaliem un firmu veikaliņiem. Par butikiem protams te runa nav, vismaz es tos atļauties nevaru.

janisb    1 =>Aranija Man sanāk diezgan bieži komandējumos braukāt pa eiropu, vismaz reizgi gadā poļus nākas apskatīt braucot slēpot, tāpēc cenas varu diezgan labi salīdzināt. Un koferī kas jauns biežāk iegulst atgriežoties no Vācijas, Nīderlandes, Francijas Itālijas, Spānijas Portugāles, nevis no Polijas...

Edgars37      Lasu un brinos😃, Vacija nav ko pirkt😃, bet Polija ir....😃, njaaaaaa...cik zinu, Polija tikai brauc uz tirgu leto paiku iepirkt, bet, kas attiecas uz apgerbiem utt., kaut ka nezinu nevienu poli, kas brauktu uz Poliju sopinga, dzivojot kaut kur citur😉...bet nu labi😃

walmets    1 Vienam otram naudas izteiksme neko neizsaka, laikam no gaisa krīt??(ne par to stāsts)
Braukt var uz Belastokas tirgu un tur ir arī foršs lielveikal, kur cenas ir arī zemākas nekā šeit.
Naudu bija izdevīgi mainīt uz tirgus, kurss sanāca izdevīgāks.

kuks10      Runājot par Belastokas tirgu,tur var iebraukt arī auzās, nopirkt tos pašus sūdus,kas ir Latvijā..Polija var iepirkties arī lielveikalos,ja veicās uz akcijām..viņiem labi čipši +desas,aliņš arī..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu