Kā jāiepērkās, lai kasiere saprastu, ka šo pircēju šmaukt nedrīkst?

Es nesaprotu tās pārdevējas (kasieres) - ja būs lielāks iepirkumu grozs, tad noteikti kādu latiņu nošmauks (kādu preci noskanēs divas reizes, vai noskanēs tādu pašu preci ar citu kodu un tml.)
Kādreiz mani mācīja uzmanīties no čigānietēm, tagad - jāmācās pasargāt sevi no latviešu kasierēm.
Kā jāiepērkās, lai kasierei neienāktu prātā mani apšmaukt? Varbūt jānomaina sejas izteiksme, varbūt cītīgi jāskatās uz viņas nagiem?
(šeit varētu nerunāt par ziedojumiem, to daru regulāri, jo zinu, kam palīdzība vajadzīga visvairāk)

_STAARA_ (2010-02-22 20:17)      Paldies ,ka liki pasmaidīt ar savu jautajumu:)Tiešām uzjautrinoši:))
Visdrošāk ir sekot līdzi katrai roku kustībai un neblenzt uz smukiem viriešiem aiz muguras un tad parbaudit čeku, neatejot no kases,īpaši MAXIMAs veikalos:)

sorrell (2010-02-22 20:19)      parasti zinu +- 1 lats cik viss kopā varētu maksāt, galu galā tā ir prasme, kura izstrādāta gadiem:), apšmaukt var, ja ir viena prece, bet dažādi varianti, piemēram 3 veidu apelsīni vai āboli, kuri maksā dažādi...

MarieAntoinette (2010-02-22 20:53)      njuu.. nezinu kādā bodē jāiepērkas, lai pārdevēja tā apzināti krāptu pircēju.
lielajos veikalos viss ir datorizēts un no kasieres reāli nekas nav atkarīgs. protams, ka var būt kļūdas (cilvēka kļūdas faktors) bet nuuu... visi mēs esam cilvēki.. visi kļūdās..
ja ir aizdomas par apzinātu krāpšanu.. uz patērētāju tiesību aizsardzības biroju.. vai kā to tur pareizi sauc... ja lielos apmēros.. uz tiesu.
bet ja gribēs novērst.. vienkarši jābūt maksimāli uzmanīgam pirms pirkuma.

edora (2010-02-22 20:58)      Nav tās pārdevējas tādas negodīgas, vismaz lielākā daļa nav . Vnk var būt 101 iemesls tam latam - cena datorsistēmā nomainīta , skeneris klūdaini nolasa , citreiz pircējs pats ko sajaucis ... protams nepatīkami un apgrūtinoši sekot pašai līdzi .. un pārdevēja arī ir tikai cilvēks , kas darbā pavada vismaz 13 stundas . Jebkurā gadijumā pārbaudi čeku pie kases , ja tavas pretenzijas ir pamatotas , tad nebūs problēmas atgūt naudiņu atpakaļ . It īpaši , ja tas notiek atkārtoti ...

barbarosa9 (2010-02-22 20:59)      Piekriitu STAARAi. Gandriiz vienmeer, kad iepeerkos Maximaa, jaareekjinaas ar apshmaukshanu.4 reizes peec iepirkshanaas, paarskatot cheku, atklaaju no 2-4ls kljuudu ne manaa labaa. Tieshi taadeelj tas ir visretaak apmekleetais veikals.
Riebjas, ja jaaseko visam liidzi un veel razborkas jaataisa.

cippa (2010-02-22 21:20)      seko līdzi un viss

toptop22 (2010-02-22 21:21)      Te jau izliekas ,ka pirceja ir bijusi tik apdullusi ,ka pati neredz vai ir 17vai 71...Meklejiet vainu sevi nevis pardevejas.....Nejegam nav ko darit veikalos....

cippa (2010-02-22 21:24)      Starp citu, tas, ka kasieres mēdz šmaukties (protams, protams, mazākā daļa, ne jau visas!), ir taisnība. Viens otrs tāāā pamanās veikalu (nevis pircēju) apšmaukt, ka pilnīgi jābrīnās :) Tā nu tas ir... Nu tad jau laikam, ja par daudz kontrolē, tad sāk pircēju šmaukt :)

laase20 (2010-02-22 21:28)      Kamēr stāvu rindā- saskaitu! Noder pret krāpējiem!

Tessa (2010-02-22 21:43)      oHo.lv lietošanas noteikumi.
11. Aizliegts publicēt jebkādu personiska rakstura informāciju (vārdus un uzvārdus, tālruņus, e-pasta un WWW adreses un tml.) citādi kā ievadot tos atbilstošajos lietotāja anketas laukos.
17. Izmantojot oHo.lv jūs apliecināt, ka esat sapratis šos noteikumus, piekrītat tiem, apņematies tos ievērot un regulāri sekot to izmaiņām.
neka personiiga.
tatad,kas tie par draudiem?
kapec man nerodas shadi jautajumi?es uzmaniigi skaitos uz kases monitoru un panjemu cheku.
parasti ieperkos Rimi un Maxima.
un jebkursh var kljudiities.

Lucy (2010-02-22 21:56)      Šmauc un kavēl.
Īpaši uz akcijas precēm,ja skatu līdzi,ir vienmēr kur piekasīties un cena tiek pārlabota,bez problemām,ja nepamani,tad tu,tūū naudiņai.

Tessa (2010-02-22 22:00)      neesi kaut ko sajaukusi?
tu esi sogjis,vai?soda tiesa-ar lietas izskatiishanu un pieradiijumiem.
te,cik redzu,ir dariishana ar neliidzsvarotu personu,kura bez pieradiijumiem nomelno cilveku. ludzu,griezies prokuratura,nevis sprega te.
te ir izklaides portals,nevis karatavas,un ne tu man pateiksi,ko man dariit.
talak,tiiri tehniski,skaidroju:precei tiek nolasiits sviitru kods,monitora jus redzat,kas tiek skanets,piemeram,aboli,pienjemsim,Ls1.20.jus tak redzat,ko perciet-es lasu,ka redzat.
noteiktai summai par noskanetajam precem ir japaliek kase,pardevejs nevar to iznjemt un panjemt sev.
jebkura VID parbaude tiek skaitiita nauda kase.un ja ta nesakriit,ir gaidams liels sods darba devejam(kursh to parasti piedzen no pardeveja)
tatad,ja arii pardevejs kljudas,nauda netiek vinjam.
un par 17 un 71Ls-vispar sviests. tu redzi,cik tev ir prechu un ja tu maksa nevis 17,bet 71Ls,tad man nav,ko teikt.

beauty_girl (2010-02-22 22:04)      Vienkārši jāskatās līdz monitorā.Te jau pareizi saka-no tā,ka prece izsista 2x pārdevēja neko iegūt nevar.Naudai kasē jāsaskan ar izsisto un iznest no veikala preci arī nevar,jo vakarā apsargi pārbauda somas.Vispār apbrīnoju kā tādos Superneto cilvēki var strādāt-bieži vien tur 3-4 cilvēki pa visu veikalu-tie paši sēž kasē,pārmaiņus pieņem un krāmē preci,un vakaros vēl mazgā veikalu,tas viss par niecīgu samaksu 12 stundas dienā.Nemaz nav jābrīnās,ka kļūdas notiek.

ilpa (2010-02-22 22:33)      nju jaa... Maxima ar shmaukshanos izceljas... bet mani nesen arii Daugavas veikalaa apshmauca... veel tagad zheel, ka nepakashkjeejos...

rozamunde (2010-02-22 22:53)      Hei, tauta! vai šeit būtu Maximas direktrises kabinets vai Patērētāju tiesību aizsardzības centrs?
Tak skaitiet un uzraugiet savu naudiņu paši. Un ņemiet vērā, ka bodnieki ir tādi paši cilvji kā jūs jebkurš un es ar`.

rudmiese (2010-02-22 23:03)      Vienkārši jābūt uzmanīgai un jāseko līdzi. Tādus pircējus neviens neiedrošinās apšmaukt. Maximā mēdz gadīties, ka ir vecā cena un akcijas cena, bet noskenē to lielāko.

fifidrilla (2010-02-23 00:10)      Rimi ir aparāti, kur pieliekot preci var ieraudzīt cenu. Tās gan mēdz arī nesakrist, tomēr ir kāds rādītājs. Pirkt mazākos apjomos un visu iepriekš saskaitīt uz kalkulatora, noteikti paskatīties uz čeku pirms aizej no kases.

marekst (2010-02-23 00:48)      es parasti iepeerkos piemaajas Rimchikaa, visas kasieriites paziistu peec sejas, ir jau sashkjirotas labajaas un tajaas, pie kuraam labaak nestaaveet ;) labaas ir normaalas kasieriites, nepiechakarees :D arii Alfas rimchikaa ir saveejaas labaas jau noskatitas, pie kuraam var mieriigi pirkties :D to face control jau nemaz tik gruuti nav uztaisiit

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu